Dit recept ontvingen we van Linda. Basic maar wel superlekker! Voor mij een absolute favoriet dit. Natuurlijk vind ik het op zijn tijd ook leuk om een bijzonder gerecht te maken waar je misschien wel 20 ingrediënten voor nodig hebt. Maar het gros van de tijd maak ik het liefst iets wat makkelijk, snel en vooral smaakvol is. Dit soepje is daar een prachtig voorbeeld van. Even naar de winkel voor gehakt en verse tomaten en de rest van de ingrediënten heb ik altijd in huis. Helemaal top!
Tomaten ontvellen wordt ook wel pliceren genoemd. Het velletje van een tomaat lost niet goed op in vloeistoffen, zodat je in soepen of sauzen velletjes tegen kan komen. Ik ontvel ze nooit. Mijn blender maakt het zo glad dat ik nog nooit een velletje heb geproefd.
Dit heb je nodig (750 ml)
- 500 gr tomaten
- 500 ml groentebouillon
- 100 gr rundergehakt
- 5 gr sambal
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel gehaktkruiden
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
- Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook aan. Fruit de sambal kort mee.
- Ontvel (eventueel) de tomaten, snijd ze in blokjes en voeg toe.
- Giet de groentebouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zacht koken.
- Kruid het gehakt met de gehaktkruiden en draai kleine balletjes die je vervolgens rondom bruin bakt.
- Blend de soep tot een gladde massa en voeg de balletjes bij de soep.
Tips en tricks
- Als je het net erg vindt om een klein tomatenvelletje in de soep te proeven (of als je een goede blender hebt), hoef je de tomaten niet te ontvellen.
- Zonder blaadje basilicum geven we deze soep een 10. Mét een blaadje basilicum is het absoluut een 10+! En als je die basilicum dan toch in huis hebt kun je ook gerust een paar blaadjes mee in de blender doen. Dat maakt de soep extra Italiaans 🙂
Voedingswaarde (per 100 ml)
- Kcal: 61
- Eiwit: 4 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- Vet: 3 gram
- Vezels: 1 gram
Ik doe de tomaten door de paseerzeef.Blijft alleen sap over .