Diner

Toscaans kippannetje

Toscaans kippannetje

Dit super snelle recept is ideaal voor na een lange werkdag. Je maakt het met zeven eenvoudige ingrediënten. Van de smaak heb je daardoor misschien geen torenhoge verwachtingen. Maar zoals wij wel vaker bewijzen: lekker en gezond hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn.

Wij denken dat we er met dit recept een prettige allemansvriend bij hebben. 

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr sperziebonen
  • 120 gr penne
  • 200 gr kipfilet
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 10 gr rode pesto
  • 60 ml kookroom

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Punt de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 2 centimeter lang. Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid de kipreepjes met peper, paprikapoeder en een beetje zout.
  • Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de kipreepjes op hoog vuur rondom bruin.
  • Snijd de tomaten in blokjes. Je hoeft het vruchtvlees niet te verwijderen.
  • Zet het vuur lager en doe de sperziebonen bij de kipfilet in de pan.
  • Meng de rode pesto met de kookroom en giet bij de kip en sperziebonen.
  • Voeg de tomatenblokjes en penne toe. Warm alles goed door. 
  • Maak het kippannetje verder op smaak met peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Je kunt mini penne kopen. Dat zijn -zoals het woord al doet vermoeden- kleine stukjes penne pasta. Wij vonden ze in dit gerecht heel goed passen, omdat het goed mengt met de romige pestosaus.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 501
  • Eiwit: 34,4 gram
  • Koolhydraten: 50,1 gram
  • Vet: 16,0 gram
  • Vezels: 5,7 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

12 reacties

Laat een reactie achter