Dit super snelle recept is ideaal voor na een lange werkdag. Je maakt het met zeven eenvoudige ingrediënten. Van de smaak heb je daardoor misschien geen torenhoge verwachtingen. Maar zoals wij wel vaker bewijzen: lekker en gezond hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn.
Wij denken dat we er met dit recept een prettige allemansvriend bij hebben.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 200 gr sperziebonen
- 120 gr penne
- 200 gr kipfilet
- 0,5 tl paprikapoeder
- 2 tomaten
- 10 gr rode pesto
- 60 ml kookroom
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Punt de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 2 centimeter lang. Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
- Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid de kipreepjes met peper, paprikapoeder en een beetje zout.
- Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de kipreepjes op hoog vuur rondom bruin.
- Snijd de tomaten in blokjes. Je hoeft het vruchtvlees niet te verwijderen.
- Zet het vuur lager en doe de sperziebonen bij de kipfilet in de pan.
- Meng de rode pesto met de kookroom en giet bij de kip en sperziebonen.
- Voeg de tomatenblokjes en penne toe. Warm alles goed door.
- Maak het kippannetje verder op smaak met peper en eventueel zout.
Tips en tricks
- Je kunt mini penne kopen. Dat zijn -zoals het woord al doet vermoeden- kleine stukjes penne pasta. Wij vonden ze in dit gerecht heel goed passen, omdat het goed mengt met de romige pestosaus.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 501
- Eiwit: 34 gram
- Koolhydraten: 50 gram
- Vet: 16 gram
- Vezels: 6 gram
O lekker die ga ik morgen maken ,ziet er heerlijk uit .
Ik heb een vraag in veel recepten wordt paprika gebruikt,daar kan ik absoluut niet tegen!
Wat kan ik als vervanger hiervoor gebruiken?
Je kunt altijd paprika wisselen voor andere groente. Raadpleeg dan de variatielijst: https://www.projectgezond.nl/variatielijst/.
Kan ik dexe zonder kookroom maken
Het geeft wel een echte romige saus wat het gerecht afmaakt. Eventueel kun je wat melk gebruiken als je geen kookroom in huis hebt.
Hoi. Ik gebruik ipv paprikapoeder, Italiaanse kruiden erg lekker
Ik heb inmiddels al drie boeken van jullie! Eet heerlijk en val ook nog af! Dit recept lijkt mij ook weer lekker en ga ik zeker maken. Bedankt Marijke
Vandaag dit gerecht gemaakt. Was heerlijk. Aangevuld met wat komkommer en beetje strooikaas.
Lijkt een leuk en makkelijk recept. Ga het morgen proberen. Hebben jullie nog andere leuke receptjes met rode pesto?
Vanavond, 29 april, gemaakt. Inderdaad…lekker makkelijk; zeker als AH al zakje met 200 gr.kleine sperciebonen heeft liggen 🙂 Het was super lekker en beslist een een aanrader!
Vraagje, wat zou ik als vervanger voor de rode pesto kunnen nemen? Mijn zoon is er allergisch voor helaas. Alvast bedankt!
Je kunt het gerecht ook wat meer pit geven door wat chilipeper toe te voegen.
Dit recept met broccoli gemaakt in plaats van boontjes. Ook super lekker.
Aanrader Pesto arribiata excellent toevoegen. Geeft net wat meer pit en smaak.
Ik heb ‘m gemaakt en wij vonden het erg lekker. Het is geen enorme smaakbom maar dat kun je zelf nog wel een beetje tweaken. Lekkere zachte smaak en een leuke manier om sperziebonen anders te eten. Dank voor het delen!
Een vraagje, ik ben maar alleen en wil toch graag gevarieerd eten. Afvallen zou een fijne bijkomstigheid zijn maar het gaat me vooral om het gezond en de variatie. Zijn de recepten makkelijk te maken voor 1 persoon?
Christy
De meeste recepten zijn prima te doen voor 1 persoon. In dit artikel delen we ook nog handige tips als je het menu alleen volgt: https://www.projectgezond.nl/dagmenus-alleen-volgen/.
Veel recepten zijn goed te bewaren of in te vriezen! Wij maken vaak een dubbele hoeveelheid om er 2x van te kunnen eten. En recepten waarbij dat niet kan (bijv een plaattaart) kan je prima splitsen. De ingrediënten die je overhoudt kan je dan weer gebruiken voor een ander recept. Daar wordt in het weekmenu ook rekening mee gehouden. Of dagen dubbelen, kan ook.
Ik miste de ui en knoflook. Volgende keer zal ik er uien- en knoflookpoeder door heen doen kijken hoe dat smaakt.
Voeg gerust een uitje en een teentje knoflook toe aan het gerecht, dat geeft zeker nog meer smaak.
Heerlijk recept. Staat nu op het vuur. Ik heb hem aangevuld met ui en knoflook. En ipv penne heb ik mini krieltjes gebruikt. Ook erg lekker
Zojuist gemaakt. Erg lekker gerecht. Heb op advies van hierboven in de reacties wel knoflook en ui toegevoegd. Bij het serveren uiteindelijk toch nog gekozen er nog wat parmezaan bij te doen voor wat extra smaak. Anders is het te flauw naar mijn mening.
Vandaag gemaakt en het smaakte erg lekker! Makkelijk te maken, een blijvertje!
Superlekker
Net gemaakt en het was heerlijk! Ik heb er wel wat extra rode pesto door gedaan en beetje sambal voor de extra pit.
We hebben ervan gesmuld! Dank voor het lekkere recept! 🙂
door welke groente kun je de bonen nog meer goed vervangen buiten de broccoli?
Prei of champignons kunnen ook prima. Ook peultjes of sugarsnaps smaken er erg lekker bij.
Heerlijk gegeten, alleen bij de tweede keer maken kwamen we er achter dat onze kookroom helaas niet goed meer was en de supermarkt al dicht was. Dus dan maar wat we in huis hadden halfvolle melk (60ml) en 10 gram maïzena ipv kookroom. Crisis opgelost en heerlijk gegeten.
Heerlijk! Zelfs man, meestal de kok bij ons, reageerde prettig verrast. Portie was voor ons tweeën meer dan voldoende.
Deze pasta is heerlijk! Onze kinderen nuet dol op pasta maar als we deze eten staan ze te juichen!
Je kunt kookroom 7% vet gebruiken
Heerlijk Toscaans kippannetje
En Roma tomaten gebruiken..die dijn niet zo zacht
Is het 120 gram gekookte of ongekookte pasta?
We gaan uit van ongekookt gewicht in het recept.
Grote verwachting van. Keek er echt naar uit, maar we vonden hem erg flauw. Had er al extra paprikapoeder, peper en pesto in gedaan. Iemand nog een tip om hem wat smaakvoller te maken?