Diner

Toscaans kippannetje

Toscaans kippannetje

Dit super snelle recept is ideaal voor na een lange werkdag. Je maakt het met zeven eenvoudige ingrediënten. Van de smaak heb je daardoor misschien geen torenhoge verwachtingen. Maar zoals wij wel vaker bewijzen: lekker en gezond hoeft zeker niet ingewikkeld te zijn.

Wij denken dat we er met dit recept een prettige allemansvriend bij hebben. 

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr sperziebonen
  • 120 gr penne
  • 200 gr kipfilet
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 2 tomaten
  • 10 gr rode pesto
  • 60 ml kookroom

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Punt de sperziebonen en snijd ze in stukjes van 2 centimeter lang. Kook ze in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Kruid de kipreepjes met peper, paprikapoeder en een beetje zout.
  • Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak de kipreepjes op hoog vuur rondom bruin.
  • Snijd de tomaten in blokjes. Je hoeft het vruchtvlees niet te verwijderen.
  • Zet het vuur lager en doe de sperziebonen bij de kipfilet in de pan.
  • Meng de rode pesto met de kookroom en giet bij de kip en sperziebonen.
  • Voeg de tomatenblokjes en penne toe. Warm alles goed door. 
  • Maak het kippannetje verder op smaak met peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Je kunt mini penne kopen. Dat zijn -zoals het woord al doet vermoeden- kleine stukjes penne pasta. Wij vonden ze in dit gerecht heel goed passen, omdat het goed mengt met de romige pestosaus.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 501
  • Eiwit: 34,4 gram
  • Koolhydraten: 50,1 gram
  • Vet: 16,0 gram
  • Vezels: 5,7 gram

Eet smakelijk!

22 reacties

  • Ik heb een vraag in veel recepten wordt paprika gebruikt,daar kan ik absoluut niet tegen!
    Wat kan ik als vervanger hiervoor gebruiken?

  • Ik heb inmiddels al drie boeken van jullie! Eet heerlijk en val ook nog af! Dit recept lijkt mij ook weer lekker en ga ik zeker maken. Bedankt Marijke

  • Lijkt een leuk en makkelijk recept. Ga het morgen proberen. Hebben jullie nog andere leuke receptjes met rode pesto?

  • Vanavond, 29 april, gemaakt. Inderdaad…lekker makkelijk; zeker als AH al zakje met 200 gr.kleine sperciebonen heeft liggen 🙂 Het was super lekker en beslist een een aanrader!

  • Vraagje, wat zou ik als vervanger voor de rode pesto kunnen nemen? Mijn zoon is er allergisch voor helaas. Alvast bedankt!

  • Ik heb ‘m gemaakt en wij vonden het erg lekker. Het is geen enorme smaakbom maar dat kun je zelf nog wel een beetje tweaken. Lekkere zachte smaak en een leuke manier om sperziebonen anders te eten. Dank voor het delen!

  • Een vraagje, ik ben maar alleen en wil toch graag gevarieerd eten. Afvallen zou een fijne bijkomstigheid zijn maar het gaat me vooral om het gezond en de variatie. Zijn de recepten makkelijk te maken voor 1 persoon?
    Christy

    • Veel recepten zijn goed te bewaren of in te vriezen! Wij maken vaak een dubbele hoeveelheid om er 2x van te kunnen eten. En recepten waarbij dat niet kan (bijv een plaattaart) kan je prima splitsen. De ingrediënten die je overhoudt kan je dan weer gebruiken voor een ander recept. Daar wordt in het weekmenu ook rekening mee gehouden. Of dagen dubbelen, kan ook.

  • Ik miste de ui en knoflook. Volgende keer zal ik er uien- en knoflookpoeder door heen doen kijken hoe dat smaakt.

  • Heerlijk recept. Staat nu op het vuur. Ik heb hem aangevuld met ui en knoflook. En ipv penne heb ik mini krieltjes gebruikt. Ook erg lekker

  • Zojuist gemaakt. Erg lekker gerecht. Heb op advies van hierboven in de reacties wel knoflook en ui toegevoegd. Bij het serveren uiteindelijk toch nog gekozen er nog wat parmezaan bij te doen voor wat extra smaak. Anders is het te flauw naar mijn mening.

Laat een reactie achter