Lunch

Tosti met brie, bacon en appelstroop

Kies jij ook liever niet tussen hartig en zoet? Dat hoeft met dit gerecht ook niet. Deze ultieme tosti maakt sowieso dat jij geen enkele concessie hoeft te doen voor de lunch.

Je krijgt je portie hartig en zoet in één. Met smaken die een ‘match made in heaven’ genoemd kunnen worden. Deze lunch heb jij bovendien in een handomdraai gemaakt en komt inclusief een gratis portie smeuïgheid en een perfecte dosis knapperigheid.

Concessies? Zei iemand concessies?

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 2 sneeën brood
  • 20 gr appelstroop
  • 20 gr bacon
  • 30 gr brie
  • 15 gr walnoten
  • 5 gr rucola
  • 10 gr roomboter

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Besmeer 1 snee brood met appelstroop.
  • Beleg de appelstroop met de bacon.
  • Snijd de brie in dunne plakken en verdeel over de bacon.
  • Verdeel de walnoten tussen de plakken brie.
  • Beleg met de rucola.
  • Leg de andere snee brood er bovenop.
  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Bak de tosti aan beide kanten knapperig en bruin.

Tips en tricks

  • Je kunt de tosti uiteraard ook bakken in een contactgrill.
  • De tosti is extra lekker als je de plakken bacon van tevoren krokant bakt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 538
  • Eiwit: 19 gram
  • Koolhydraten: 43 gram
  • Vet: 30 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

7 reacties

Laat een reactie achter