Diner

Traybake met kipdijfilet en za’atar

Traybake Kippendijfilet Za'atar

Heb jij de Midden-Oosterse kruidenmelange za’atar nog in je keukenkastje staan van toen je de groene shakshuka maakte? Haal gauw maar weer te voorschijn voor dit snelle en makkelijke recept.

Een traybake is eigenlijk hetzelfde als de ‘ouderwetse’ ovenplaat. Een trend die populair blijft, want je hebt weinig afwas, kan hem van te voren bereiden en het is een leuke variant op een AVG’tje. Ook is hij zeer geschikt om eens andere groenten te bereiden dan de standaard broccoli, bloemkool en wortels. Vandaar dat we hem deze keer maken met venkel en zoete aardappel.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kipdijfilet (zonder vel)
  • 400 gr zoete aardappels
  • 250 gr venkel
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr za’atar
  • 10 ml olijfolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 25 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes.
  • Verwijder de buitenste schillen van de venkel. Was de venkel en snijd de knol in kwarten. Snijd vervolgens in de breedte in ringen van maximaal 1 centimeter breed. Je hebt 250 gram nodig.
  • Snijd de rode ui en paprika in kleine blokjes en meng samen met de venkel en de zoete aardappelblokjes.
  • Snijd de kipdijfilet in klein stukjes en meng door de groente.
  • Hak de knoflook fijn en roer dit samen met de za’atar kruiden door de olie. Verdeel de olie door het mengsel.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het mengsel erop. Zet voor ongeveer 20 à 25 minuten in de oven. Schep het halverwege een keer om.

Tips en tricks

  • Eet jij liever kipfilet in plaats van kipdijfilet? Houd er dan rekening mee dat je de stukjes niet te klein snijd, waardoor ze tijdens het bakken niet te droog worden.
  • Za’atar kruiden vaker gebruiken? Probeer dit recept voor groene shakshuka eens!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 538
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 50 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 15 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

    • Za’atar is een kruidenmix uit het Midden-Oosten. Je kunt deze kruidenmix gewoon in de supermarkt kopen, je kunt het vinden in het kruidenvak.

  • Als je dit recept voor 4 personen maakt, dus het dubbele aantal aan ingedrienten, hoelang wordt de oventijd dan? Ik vermoed dat de temperatuur wel gelijk blijft?

    • De temperatuur blijft inderdaad gelijk. Je kunt de oventijd met ongeveer 10 minuten verlengen. Let er wel op dat de laag niet te dik is op de bakplaat, anders wordt het alsnog niet gaar.

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X