Tussendoortjes & snacks

Tropische fruitcrumble

Tropische fruitcrumble

Wij kijken vaak naar 24Kitchen. En dan bij voorkeur de programma’s van Jamie Oliver en Rudolph’s Bakery. Het is echt ontspannend om te zien hoe Rudolph al die heerlijke baksels met het grootste gemak in elkaar zet. En we leren er ook nog eens van. Zo vertelde hij in één van zijn afleveringen dat zijn moeder altijd zei:

Een goede taart is de zonde altijd waard

Daar moesten we direct weer aan denken toen we deze crumble maakten en proefden. Wat was dat ding lekker! Is het gezond? Nee, niet echt. Van boter, suiker en bloem val je niet per se heel hard af zullen we maar zeggen. Is ‘ie het waard? Dat zeker! Hier ga je echt heerlijk van snoepen.

Zoals altijd hebben wij de rest van het dagmenu afgestemd op deze heerlijke crumble zodat je ‘m heerlijk kunt oppeuzelen zonder dat je echt aan het zondigen bent. Geniet ervan!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 75 gr ananas
  • 75 gr mango
  • 60 gr bloem
  • 30 gr bruine suiker
  • 30 gr roomboter
  • snuf zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de ananas en mango in kleine stukjes. Voeg eventueel een klein beetje maizena toe als het fruit erg nat is.
  • Meng de suiker, bloem en het zout door elkaar.
  • Snijd de koude boter (direct uit de koelkast) in blokjes. Werk het met je vingertoppen door het bloemmengsel heen zodat er kruimels ontstaan. Let erop dat het deeg niet te warm wordt en dat je het niet gaat kneden. Dan krijg je namelijk één grote deegbal en daar maak je niet zo makkelijk kruimels meer van.
  • Verdeel het fruit over twee ovenschaaltjes (één grotere kan uiteraard ook) en verdeel vervolgens de kruimels erover.
  • Bak de crumble zo’n 30 tot 35 minuten totdat de kruimels mooi gaar zijn.
  • Laat ‘m iets afkoelen en eet ‘m als hij nog lekker lauwwarm is.

Tips en tricks

  • Wij hebben voor dit recept kleine ovenschaaltjes met een doorsnee van ongeveer 9 centimeter gebruikt.
  • Door bruine suiker te gebruiken krijgen de kruimels een iets donkerdere kleur. Heb je geen bruine suiker in huis dan kun je ook prima gewone suiker gebruiken.
  • Zet de mengkom met alle ingrediënten voor de kruimels eerst nog even in de koelkast als het warm is door tropische weersomstandigheden 😉
  • Je kunt deze crumble ook maken met ander (zomers) fruit. De combinatie van aardbei en appel met een snufje kaneel is hier al door de keuring gekomen!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 317
  • Eiwit: 4,0 gram
  • Koolhydraten: 46,4 gram
  • Vet: 12,7 gram
  • Vezels: 3,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter