Nog meer lekkere recepten Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Tropische granola

Tropische granola

Granola is één van de vaste gasten op onze weekmenu’s. Een beetje variatie daarin kan dus zeker geen kwaad. Daarom hebben we een nieuwe lekkere zomerse variant voor jullie uitgewerkt.

Ik vind ‘m heerlijk! Die stukjes gedroogde ananas zijn echt kleine smaakbommetjes die je direct doe denken aan de zomer en aan vakantie. Om de ervaring compleet te maken kun je eens overwegen om je granola’tje te serveren in een uitgeholde een kokosnoot 😉

Dit heb je nodig (500 gr)

  • 200 gr havervlokken
  • 40 gr honing
  • 60 gr hazelnoten
  • 60 gr pistachenoten
  • 40 gr sesamzaad
  • 20 gr kokosrasp
  • 40 gr gedroogde banaan
  • 40 gr gedroogde ananas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de hazelnoten en pistachenoten in grove stukken.
  • Neem een grote kom en meng daarin alle ingrediënten behalve de kokosrasp, banaan en ananas (die gaan er na het bakken bij).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover.
  • Bak de granola in ongeveer 30 minuten goudbruin en krokant. Schep het elke 10 minuten om.
  • Laat de granola afkoelen en meng de kokos, banaan en ananas erdoor.

Tips & tricks

  • Houd de oven goed in de gaten tijdens het bakken. Bij de een gaat het wat harder dan bij de ander. Het is zonde als de granola verbrandt.
  • In een goed afgesloten (weck)pot is de granola zeker twee weken houdbaar.

Voedingswaarde (per 35 gr)

  • Kcal: 164
  • Eiwit: 4,2 gram
  • Koolhydraten: 15,5 gram
  • Vet: 8,8 gram
  • Vezels: 3,4 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter