Lunch Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Truffel-eisalade

Hoe maak je van een doodgewoon ei een heerlijk chique gerechtje? Ons antwoord: door er truffel aan toe te voegen. Verse truffel mag natuurlijk, maar om het lekker én leuk te houden kiezen wij graag voor een goede truffeltapenade. Voeg vervolgens nog drie andere ingrediënten toe en je hebt een truffel-eisalade waar je U tegen zegt.

Ben jij fan van onze magere eiersalade met bieslook, dan zal deze salade je ook zeker smaken. Tenzij je geen truffelliefhebber bent natuurlijk 😉

Dit heb je nodig (250 gr salade)

  • 3 eieren
  • 40 gr magere yoghurt
  • 40 gr fritessaus
  • 5 gr mosterd
  • 20 gr truffeltapenade (minimaal 5% truffel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Spoel koud en pel ze.
  • Meng ondertussen de yoghurt, fritessaus, mosterd en truffeltapenade door elkaar. Voeg ook alvast wat zwarte peper en zout toe.
  • Haal de eieren door de eiersnijder, draai een kwartslag en haal ze er nog eens doorheen.
  • Meng de eieren door het mengsel en voeg naar smaak extra peper, zout en/of mosterd toe.

Tips en tricks

  • Goede truffeltapenade is niet voordelig maar min of meer noodzakelijk voor dit recept. Probeer een tapenade te vinden met minimaal 5% truffel. Je vindt deze tegenwoordig bij de meeste supermarkten.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 167
  • Eiwit: 9 gram
  • Koolhydraten: 4 gram
  • Vet: 12 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

Laat een reactie achter