Hoe maak je van een doodgewoon ei een heerlijk chique gerechtje? Ons antwoord: door er truffel aan toe te voegen. Verse truffel mag natuurlijk, maar om het lekker én leuk te houden kiezen wij graag voor een goede truffeltapenade. Voeg vervolgens nog drie andere ingrediënten toe en je hebt een truffel-eisalade waar je U tegen zegt.
Ben jij fan van onze magere eiersalade met bieslook, dan zal deze salade je ook zeker smaken. Tenzij je geen truffelliefhebber bent natuurlijk 😉
Dit heb je nodig (250 gr salade)
- 3 eieren
- 40 gr magere yoghurt
- 40 gr fritessaus
- 5 gr mosterd
- 20 gr truffeltapenade (minimaal 5% truffel)
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Spoel ze koud en pel ze.
- Meng de yoghurt, fritessaus, mosterd en truffeltapenade door elkaar. Voeg alvast wat peper en zout toe.
- Haal de eieren door de eiersnijder. Draai ze een kwartslag en haal ze er nog eens doorheen.
- Meng de eieren door het mengsel en voeg naar smaak extra peper, zout en/of mosterd toe.
Tips en tricks
- Goede truffeltapenade is niet voordelig maar min of meer noodzakelijk voor dit recept. Probeer een tapenade te vinden met minimaal 5% truffel. Je vindt deze tegenwoordig bij de meeste supermarkten. Kom je er eentje tegen met 10% truffel dan raden we je aan om die te nemen.
- Bewaar de salade in een goed afgesloten bak in de koelkast. Hij blijft dan zeker vier dagen goed. Sterker nog: de smaken trekken verder in waardoor de salade na enkele dagen nog lekkerder is dan wanneer je hem net hebt gemaakt.
Voedingswaarde (per 100 gr)
- Kcal: 167
- Eiwit: 9 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- Vet: 12 gram
- Vezels: 2 gram
Ga dit recept zeker proberen
Ik ga het ook proberen. Kijkt me lekker.
Ga ik zeker proberen lijkt me heerlijk.
Volgens mij zijn dit niet de voedingswaarden per 100 gram, maar voor het hele recept?
De voedingswaarden van dit recept zijn wel per 100 gram. Door de fritessaus en de truffeltapenade liggen de voedingswaarden wat hoger dan de meeste salades.