Diner Lunch

Tuinbonensalade met spekjes

Tuinbonensalade Spekjes

Dit is ons eerste recept met tuinbonen. En dat terwijl je ze het hele jaar kan vinden in je supermarkt. Je vindt ze in het schap in blik of pot, of in de diepvries. Deze diepvries tuinboontjes worden direct na de oogst vers ingevroren.

Van mei tot en met augustus kan je ze ook vers kopen, omdat ze dan in het seizoen zijn. Maar we weten inmiddels dat veel van jullie de tuinboontjes in deze periode vers uit eigen (moes)tuin halen. Een recept met tuinbonen mag dan ook niet langer ontbreken.

Met dit recept maak je een smakelijke maaltijdsalade, waarin tuinbonen samen met gebakken spekjes de hoofdrol spelen. De frisse yoghurtdressing en botersla maken het geheel helemaal compleet.

Ken jij nog een lekker recept met tuinbonen dan horen we het graag!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr krieltjes
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 1 ui
  • 200 gr tuinbonen
  • 3 gr dille
  • 1 teentje knoflook
  • 60 gr magere yoghurt
  • 10 ml citroensap
  • 70 gr botersla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Bak de spekreepjes in een droge pan mooi bruin en krokant. 
  • Snijd de ui in kwartringen en bak een paar minuten mee. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Kook de tuinbonen in water met wat zout in 5 à 10 minuten gaar met een bite. Laat ze uitlekken in een vergiet.
  • Hak de dille fijn en pers het teentje knoflook. Roer dit door de yoghurt.
  • Maak de yoghurtdressing op smaak met de citroensap en peper.
  • Scheur de botersla eventueel kleiner en meng de sla met de tuinbonen, spekjes en ui.
  • Meng vervolgens de yoghurtdressing er goed doorheen.
  • Serveer samen met de krieltjes.

Tips en tricks

  • Gebruik je tuinbonen uit de diepvries? Kook ze dan in 6 à 8 minuten gaar met een bite.
  • Na het koken van de tuinbonen kan je eventueel het stevige velletje nog verwijderen als je dat lekkerder vindt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 440
  • Eiwit: 21 gram
  • Koolhydraten: 45 gram
  • Vet: 18 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

  • Ziet er lekker uit.
    Het recept van mijn moeder dat eten we al 50 jr.
    Tuinboontjes (beet)gaar koken.
    In een pan spekjes, ui, knoflook goed uitbakken tot de spek krokant is. De
    Kleine krielaardappeltjes lekker kruiden naar smaak en gaar bakken. Dan alles in één pan mengen. (Dus de spekjes,ui,knoflook,aardappels en de tuinboontjes. Even samen doorbakken en eten maar.

    • Lekker recept. Ik vind tuinboontjes ook zo lekker met spekjes en beeyje kruidenkaas
      Jouw recept ga ik zeker proberen. Ook heerlijk voor eenpansmaaltijd vakantie

    • Hoi hoi, wij aten verse tuinbonen met nieuwe aardappeltjes, rolletjes (been)ham, roomboterjus en bonenkruid over de boontjes.

  • Hoi , ik heb het recept in plaats van spekjes tataar gebruikt ,ook erg lekker .
    Rul gebakken dan de ui er door en op de sla en tuin boontjes gedaan

  • Het recept- tuinbonensalade met spekjes gemaakt was overheerlijk!
    Voor herhaling vatbaar. 😋😋

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X