Recepten

Tuna melt

Tuna melt

Oké, we geven het toe: wij hebben onze vingers hier werkelijk bij afgelikt! De kaas werkt goed in combinatie met de ui en tonijn en het woord ‘melt’ zegt het al… het wordt een smeuïg gesmolten bende op een knapperig stukje brood. Happy lunchtime 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 2 sneeën brood
  • 10 gr boter
  • 30 gr kaas
  • 30 gr tonijn (uit blik op water)
  • 0,5 rode ui
  • optioneel: chilipeper

Zo maak je het

  • Besmeer de sneeën brood aan beide kanten met boter. Laat de tonijn uitlekken.
  • Beleg één snee brood met de helft van de kaas. Verdeel de tonijn erover.
  • Snipper het uitje fijn en verdeel tussen de tonijn. Maak je tuna melt nu op smaak met chilipeper of gebruik lekker wat peper en zout.
  • Bedek de tonijn met de andere helft van de kaas en bak je tosti in de pan of een contactgrill knapperig en bruin. De tosti is klaar als de kaas door het smelten goed gemengd is met de tonijn.

Tips en tricks

  • Voor een pittige tosti kun je chilipoeder of wat stukjes verse rode peper gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 389
  • Eiwit: 21,8 gram
  • Koolhydraten: 33,2 gram
  • Vet: 18,1 gram
  • Vezels: 6,7gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter