Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Lunch

Tuna melt

Tuna melt

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Oké, we geven het toe: wij hebben onze vingers hier werkelijk bij afgelikt! De kaas werkt goed in combinatie met de ui en tonijn en het woord ‘melt’ zegt het al… het wordt een smeuïg gesmolten bende op een knapperig stukje brood. Happy lunchtime 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 2 sneeën brood
  • 10 gr roomboter
  • 30 gr tonijn (uit blik op water)
  • 30 gr kaas
  • 0,5 rode ui

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Besmeer de sneeën brood aan beide kanten met roomboter.
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Beleg 1 snee brood met de helft van de kaas. Verdeel de tonijn erover. Snipper de rode ui en verdeel tussen de tonijn.
  • Bedek de tonijn met de andere helft van de kaas en leg de tweede snee brood erop.
  • Bak de tosti in een pan of gebruik een contactgrill.
  • De tosti is klaar als de kaas door het smelten goed gemengd is met de tonijn.

Tips en tricks

  • Voor een pittige tosti kun je chilipoeder of wat stukjes verse rode peper gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 389
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 33 gram
  • Vet: 18 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter