Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Aan welk gerecht denk je het eerst als we je vragen naar een Turks gerecht? Waarschijnlijk denk je dan aan een overheerlijke Turkse pizza.
De Turkse pizza is in elk geval regelmatig in de gedachten van Mariska en haar gezin. Laten we maar gerust stellen dat het een favoriet is bij haar thuis. Omdat wij geen recept voor Turkse pizza HADDEN, kocht Mariska de Turkse pizza’s kant-en-klaar en speelde zelf wat met het beleg.
Onlangs vroeg zij ons een recept te maken voor Turkse pizza. Natuurlijk ook omdat daar dan meteen twee dagmenu’s bij gemaakt worden in ons online programma. Nou Mariska, vanaf nu kun je genieten van je Turkse pizza binnen een verantwoord dagmenu. Hopelijk maken we jou en je gezin er blij mee. Dat iedereen die meeleest ook kan smullen van dit recept is des te fijner!
Eerlijk gezegd genieten we zelf ook volop van dit recept. Heerlijk toch als je ‘fastfood’ kunt eten terwijl je weet dat je niet onverantwoord bezig bent. En bovendien zonder de hele avond dorst of een onrustige maag te hebben. Een dikke win-win-win!
Wij gebruiken in dit recept wraps, omdat deze minder calorieën bevatten dan pizza’s van zelfgemaakt deeg. En natuurlijk gaat het bereiden van de pizza’s een stuk sneller als je zelf geen deeg hoeft te kneden.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 0,5 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 10 gr peterselie
- 100 gr komkommer
- 50 gr ijsbergsla
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 tl zout
- 1 tl peper
- 150 gr rundergehakt
- 4 wraps (40 gr per stuk)
- 60 gr magere knoflooksaus
Zo maak je het
Bereidingstijd: 50 minuten
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de rode ui, rode paprika en 1 tomaat in grove stukken. Hak de peterselie grof door.
- Maal dit samen met het teentje knoflook in een blender of met een staafmixer tot een puree die de structuur heeft van een tapenade.
- Laat het mengsel 10 à 15 minuten uitlekken in een fijne zeef.
- Snijd de komkommer en de tweede tomaat in kleine blokjes.
- Snijd de ijsbergsla in dunne repen.
- Voeg de uitgelekte puree samen met de paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, gedroogde tijm, peper en het zout toe aan het gehakt. Kneed het gehakt tot alles goed gemengd is. Verdeel in 4 gelijke porties.
- Leg op elke wrap een portie van het gehaktmengsel. Verdeel dit gelijkmatig over de wrap. Dit gaat het makkelijkst met je vingertoppen.
- Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de wraps voor 10 minuten in de oven, zodat het gehakt gaar is.
- Haal de wraps uit de oven en beleg ze met de blokjes komkommer, tomaat en de repen ijsbergsla.
- Top iedere wrap af met een kwart van de knoflooksaus.
- Rol de wraps op en serveer direct.
Tips en tricks
- Maak de knoflooksaus een dag van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken.
- Besmeer de wraps helemaal tot aan de randen met het mengsel van gehakt en groente. De niet besmeerde delen van de wrap worden anders te krokant.
- Wij gaan er vanuit dat je ons eigen recept voor magere knoflooksaus aanhoudt. Neem je kant-en-klare knoflooksaus, houdt er dan rekening mee dat deze aanzienlijk meer calorieën bevat.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 511
- Eiwit: 27 gram
- Koolhydraten: 59 gram
- Vet: 19 gram
- Vezels: 5 gram
Oeh lekker! Waar kan ik de dagmenu’s vinden?
Die staan in de app. Je kunt de app 14 dagen gratis proberen: https://www.projectgezond.nl/proberen.
Hoi Walter, wij genieten volop van de heerlijke recepten op jullie site en uit de boeken. Maar bij de Turkse Pizza staat 00 gram komkommer? Hoeveel mag dit zijn? Ziet er weer heerlijk uit.
Groetjes Esmeralda
Heerlijk! Waar kunnen we de dagmenu’s vinden?
Die staan in de app. Je kunt de app 14 dagen gratis proberen: https://www.projectgezond.nl/proberen.
Hoi! Dit ziet er heerlijk uit! Ik vroeg mij alleen af hoe veel gram komkommer er nodig is
Groetjes!
100 moest dat zijn. Het is inmiddels aangepast!
Het was heerlijk! Dankjewel
Lijkt mij een super lekker recept, ga het zeker proberen. Alleen staat er bij komkommer 00gr moet dat 100gr zijn?
Oeps, dat moest inderdaad 100 zijn. Ik heb het direct aangepast. Leuk dat je dit recept gaat proberen! Eet smakelijk alvast 🙂
Hoi Walter,
Vanavond dit recept voor het eerst gegeten! Echt super lekker ook met de zelfgemaakte knoflooksaus erbij..
Nu vroeg ik me af of ik de wraps ook kan klaar maken met het gehaktmengsel en dan in kan vriezen?
En als dat kan, doe ik dat dan voor of nadat ze in de oven zijn geweest?
Je kan ze inderdaad afgebakken invriezen. Dan verwarm je ze even als je ze weer wil eten.
Hoi walter
Uk ben nu met jullie derde boek
Bezig en begin hierna aan de zomerrecepten
Ik ben bijna 15 kg kwijt op 2 kg na ben er echt blij mee
Ohhh deze maak ik volgende week,lijk me echt zo lekker, bedankt
Super recept, echter staat er bij de ingrediënten niet de hoeveelheid wraps bij.
Als je verder bekijkt hoe alles gemaakt wordt, staat er wel vermeld dat je mengsel in 4 gelijke delen moet verdelen. Dus daar kan ik dan wel uit opmaken dat het om 4 wraps gaat voor 2 personen??
Klopt! Je mag inderdaad 4 wraps voor 2 personen nemen.
Lijkt mij heerlijk.
Er staat 1 tl. Peper 4 wraps (40’gr p st) welke wraps zijn dat.
En 1 tl zout is dat niet veel??
Je kunt bijvoorbeeld deze wraps nemen: https://www.ah.nl/producten/product/wi136836/ah-tortilla-wraps. zout mag altijd minder.
Wat is het beste alternatief voor een keukenmachine? Kun je dit ook pureren met een (staaf)mixer?
Met de staafmixer gaat het ook prima.
Oh wat lekker, gaat het zeker een keer maken.
Ik doe niet online mee ,vind de boeken prettiger.
Hoe kan ik dan aan het dagmenu komen waar de Turkse pizza in verwerkt is?
Vanavond gemaakt, het is echt heerlijk! Gaan we zeker vaker maken!
Is het calorieën aantal gerekend voor 2 pizza’s per persoon?
Dat klopt. Geniet ervan!
Moet ik het gehakt van te voren rullen?
Moet je het gehakt vooraf rullen?
Hoi Gerda,
Dat hoeft niet. Het gehakt wordt gaar doordat je het 10 minuten in de oven zet samen met de wrap.
Eet smakelijk alvast!
Lijkt me heerlijk! Ga jet zeker proberen. Maar wij zijn niet zo’n fan van koriander kan ik deze gewoon weg laten of moet ik dat vervangen door een ander kruid?
Groet Sandra
Wat moet je doen als je oven niet zo groot is dat er 4 wraps in kunnen. Bij ons maar 1 tegelijk namelijk
Je kunt ze dan apart bakken of eventueel oprollen en dan bakken.
Heerlijk! Ik maak de saus zonder de knoflook, wij vinden de nasmaak dan beter. En voor de klasgenoten van mijn kinderen ook fijner de volgende dag 😊 Weer een top recept.