Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Recepten

Turkse pizza

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Aan welk gerecht denk je het eerst als we je vragen naar een Turks gerecht? Waarschijnlijk denk je dan aan een overheerlijke Turkse pizza.

De Turkse pizza is in elk geval regelmatig in de gedachten van Mariska en haar gezin. Laten we maar gerust stellen dat het een favoriet is bij haar thuis. Omdat wij geen recept voor Turkse pizza HADDEN, kocht Mariska de Turkse pizza’s kant-en-klaar en speelde zelf wat met het beleg.

Onlangs vroeg zij ons een recept te maken voor Turkse pizza. Natuurlijk ook omdat daar dan meteen twee dagmenu’s bij gemaakt worden in ons online programma. Nou Mariska, vanaf nu kun je genieten van je Turkse pizza binnen een verantwoord dagmenu. Hopelijk maken we jou en je gezin er blij mee. Dat iedereen die meeleest ook kan smullen van dit recept is des te fijner!

Eerlijk gezegd genieten we zelf ook volop van dit recept. Heerlijk toch als je ‘fastfood’ kunt eten terwijl je weet dat je niet onverantwoord bezig bent. En bovendien zonder de hele avond dorst of een onrustige maag te hebben. Een dikke win-win-win!

Wij gebruiken in dit recept wraps, omdat deze minder calorieën bevatten dan pizza’s van zelfgemaakt deeg. En natuurlijk gaat het bereiden van de pizza’s een stuk sneller als je zelf geen deeg hoeft te kneden.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 0,5 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gr peterselie
  • 100 gr komkommer
  • 50 gr ijsbergsla
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 150 gr rundergehakt
  • 4 wraps (40 gr per stuk)
  • 60 gr magere knoflooksaus

Zo maak je het

Bereidingstijd: 50 minuten

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rode ui, rode paprika en 1 tomaat in grove stukken. Hak de peterselie grof door.
  • Maal dit samen met het teentje knoflook in een blender of met een staafmixer tot een puree die de structuur heeft van een tapenade.
  • Laat het mengsel 10 à 15 minuten uitlekken in een fijne zeef.
  • Snijd de komkommer en de tweede tomaat in kleine blokjes.
  • Snijd de ijsbergsla in dunne repen.
  • Voeg de uitgelekte puree samen met de paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder, gedroogde tijm, peper en het zout toe aan het gehakt. Kneed het gehakt tot alles goed gemengd is. Verdeel in 4 gelijke porties.
  • Leg op elke wrap een portie van het gehaktmengsel. Verdeel dit gelijkmatig over de wrap. Dit gaat het makkelijkst met je vingertoppen.
  • Leg de wraps op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de wraps voor 10 minuten in de oven, zodat het gehakt gaar is.
  • Haal de wraps uit de oven en beleg ze met de blokjes komkommer, tomaat en de repen ijsbergsla.
  • Top iedere wrap af met een kwart van de knoflooksaus.
  • Rol de wraps op en serveer direct.

Tips en tricks

  • Maak de knoflooksaus een dag van tevoren zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  • Besmeer de wraps helemaal tot aan de randen met het mengsel van gehakt en groente. De niet besmeerde delen van de wrap worden anders te krokant.
  • Wij gaan er vanuit dat je ons eigen recept voor magere knoflooksaus aanhoudt. Neem je kant-en-klare knoflooksaus, houdt er dan rekening mee dat deze aanzienlijk meer calorieën bevat.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 511
  • Eiwit: 27 gram
  • Koolhydraten: 59 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

31 reacties

Laat een reactie achter