Recept inspiratie

Tussendoortjes om in te vriezen

‘Kun je de (naar keuze in te vullen ;-)) ook invriezen?’ Die vraag krijgen we wekelijks wel een aantal keer. Nu is het antwoord heel simpel: ja, je kunt alles invriezen. Maar belangrijker… is het na ontdooien dan ook nog lekker? Wij hebben de tussendoortjes die nog heerlijk smaken na ontdooien voor je verzameld. Dus duik de keuken in en maak meteen een voorraadje tussendoortjes, dan heb je altijd wat lekkers en gezonds in huis! Het handigst is dan wel dat je de tussendoortjes per stuk invriest, anders moet je alsnog een hele cake opeten 😉

Eerlijke energiereep

Deze repen zijn ook goed als vervanging van een notenreep. De reep bevat vetten en vezels voor een verzadigd gevoel. Kun je er weer even tegenaan.

Bekijk het recept: eerlijk energierepen.
Eerlijke energierepen

Eierkoeken

De oude vertrouwde eierkoek, wie kent ‘m niet? Maar deze zelfgemaakte eierkoek is echt veel lekkerder dan die je in de supermarkt koopt. En wil je eens variëren? Probeer dan ook eens de appeltaart eierkoeken

Bekijk het recept: eierkoeken.
Eierkoeken

Rozijnenbolletjes

Deze bolletjes zijn ideaal om in te vriezen. Na het ontdooien zijn ze namelijk nog net zo lekker als vers uit de oven.

Bekijk het recept: rozijnenbolletjes.

Suikerarme appel-walnotencake

Deze cake kan echt altijd. En door de noten een heerlijke bite.

Bekijk het recept: suikerarme appel-walnotencake.
Suikervrije appel-walnotencake

Kersen-yoghurtcake

Ook deze heerlijke kersen-yoghurtcake is heel goed in te vriezen. Moet je ‘m wel snel in plakken snijden en invriezen, anders bestaat de kans dat ‘ie al op is.

Bekijk het recept: kersen-yoghurtcake.
Kersen Yoghurtcake

Yoghurtmuffins met blauwe bessen en amandelschaafsel

Deze muffins zijn heerlijk luchtig door het gebruik van de yoghurt. Je krijgt met deze muffins meteen een portie eiwitten binnen. Geen blauwe bessen in huis? Varieer gerust met ander fruit.

Bekijk het recept: yoghurtmuffins met blauwe bessen en amandelschaafsel.
Yoghurtmuffins met blauwe bessen en amandelschaafsel

Ontbijtcake met perzik

Deze cake smaakt heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje kun je natuurlijk prima een plakje nemen. En geen verse perziken? Mango, ananas of appel kan ook heel goed in deze cake.

Bekijk het recept: ontbijtcake met perzik.
Ontbijtcake met perzik

Hartige muffins met ham, kaas en paprika

En natuurlijk zijn deze hartige muffins ook geschikt om in te vriezen. Ook lekker als lunch!

Bekijk het recept: hartige muffins met ham, kaas en paprika.
Hartige muffins met ham, kaas en paprika

Smeuïge carrot cake

Ook deze heerlijke wortelcake is heel goed geschikt om in te vriezen. En zo weer ideaal om mee naar werk of school te nemen.

Bekijk het recept hier: smeuïge carrot cake.

Kaneel-pompoencake

Deze cake is zo lekker. Vries de plakken dan ook snel in, anders zijn ze op voordat ze bij de vriezer in de buurt komen.

Bekijk het recept: kaneel-pompoencake.
Kaneel-pompoencake

Peren-chocolade ontbijtcake

Een plak van deze ontbijtcake kan ook prima als tussendoortje. Vries ze per plak in en je hebt altijd een smaakvol tussendoortje in huis.

Bekijk het recept: peren-chocolade ontbijtcake.
Peren-Chocolade Ontbijtcake

Bananenbrood met havermout en pecannoten

Als je dit bananenbrood bakt en meteen in plakken invriest heb je altijd een voedzaam en gezond tussendoortje of ontbijt liggen.

Bekijk het recept: bananenbrood met havermout en pecannoten.
Bananenbrood met havermout en pecannoten

Voor alle tussendoortjes geldt natuurlijk dat je ze geen jaar in de vriezer moet laten liggen. Dat komt de smaak niet ten goede. Maar een maand of drie kan prima. Plan dus je dagmenu zo in dat je ook weer wat op kunt maken.

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

2 reacties

  • In het boek Heerlijke Winter week 3 , recept kippestoof met couscous, heerlijk, maar van het bekertje crème fraiche heb ik nogal wat over als je maar 40 gr. Moet gebruiken. Wat moet ik daar nu mee??? Weggooien dat is toch eigenlijk niet de bedoeling!!! Jammer misschien een alternatief wat langer houdbaar is.

    • Crème fraîche is ook prima in te vriezen. Gemakkelijk is het om dit dan in een ijsblokjeszakje te doen, dan heb he het altijd per portie liggen.

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X