Tussendoortjes & snacks

Twee ideeën voor heerlijke wraphapjes

Wrap hapjes ham, brie, ananas en gerookte kip, appel

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik laatst de uitdaging aangegaan om zelf wraps te maken. Het is dan wel handig om ook daadwerkelijk iets met die wraps te doen. Ik had ze natuurlijk ook kunnen invriezen, maar was toch wel erg benieuwd hoe ze smaakten.

Met de feestdagen voor de deur leek het mij daarom een goed idee om de wraps te gebruiken voor lekkere hapjes. Al eerder hebben we de wraps met gerookte kip en pesto gepost en ook de wraps met gerookte zalm en roomkaas ken je vast al. Daarom leek het mij leuk om eens twee andere varianten te maken. En dat is prima gelukt.

Mijn favoriet was overigens de wrap met brie, ham en ananas. Maar die met gerookte kip en appel vond ik ook erg lekker.

Ik ga er vanuit dat je zelf weet hoe je een wrap moet oprollen en in stukjes moet snijden. Daarom noem ik alleen de hoeveelheden die ik heb gebruikt 🙂

Wraps met brie, ham en ananas

 • 1 wrap
 • 25 gr roombrie
 • 1 grote plak achterham (15 tot 20 gr)
 • 1 schijf ananas
 • ijsbergsla
 • peper

Wraps met gerookte kip, appel en honing-mosterdsaus

 • 1 wrap
 • honing-mosterdsaus (eetlepel fritessaus, theelepel mosterd, theelepel honing)
 • gerookte kipfilet (15 tot 20 gr)
 • een kwart appel (Granny Smith smaak hier goed bij)
 • rucola
 • peper

Doe je ding!

Wraphapjes ‘bedenken’ is helemaal niet moeilijk. Als iets lekker is op een boterham of in een salade dan kan het ook prima in een wrap. Het is wel lekker om ervoor te zorgen dat er altijd iets van saus of een ander smeuïg ingrediënten (zoals brie) in de wrap zit. Als je alleen maar echt droge ingrediënten hebt vind ik het resultaat zelf toch minder lekker.

Wat is jouw favoriete vulling voor een wrap? Daar ben ik wel heel benieuwd naar!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

4 reacties

Laat een reactie achter