Blog

7 redenen om elke dag twee stuks fruit te eten

7 redenen om elke dag twee stuks fruit te eten

We kennen allemaal de welbekende uitdrukking:

An apple a day keeps the doctor away!

Alleen met die ene appel per dag ben je er nog niet. Twee stuks fruit per dag, dat is de bedoeling. Waarom? Ik geef je zeven redenen.

1. Fruit zit vol vitamines en mineralen

Dit zijn belangrijke voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. 

2. Fruit bevat veel vocht

En daarmee helpt het eten van fruit dus ook bij het op peil houden van de vochtbalans.

3. Fruit is vezelrijk

Vezels hebben een positief effect op de werking van de darmen. Daarnaast hebben voedingsvezels ook een verzadigende werking. Een gunstige eigenschap bij het voorkomen van overgewicht of wanneer je wilt afvallen. Tevens hebben vezels een goede invloed op de handhaving van de bloedsuikerspiegel.

4. Fruitsuikers maken niet dik

Bang dat je aankomt van de suikers die in fruit zitten? Niet nodig! De suikers die in fruit zitten zijn gekoppeld aan de vezels. Hierdoor wordt de opname van de fruitsuikers geremd, zodat de bloedsuikerspiegel niet wordt beïnvloed.

Dit in tegenstelling tot andere suikers. Deze zorgen voor een stijging van de bloedsuikerspiegel waardoor er extra insuline aangemaakt moet worden om deze weer te laten dalen. Die extra aanmaak van insuline stimuleert de vorming van vet in je lichaam.  

5. Fruit bevat weinig calorieën

Die hoef ik niet verder uit te leggen toch? 😉

6. Fruit bevat antioxidanten

En dat is goed! Antioxidanten zijn namelijk de vijand van vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schade kunnen toebrengen aan cellen en weefsel.

7. Minder risico op bepaalde aandoeningen

Iemand die voldoende fruit eet loopt minder risico op bepaalde aandoeningen dan iemand die te weinig fruit eet. Denk hierbij aan hart- en vaatziekten, vormen van kanker, hypertensie en diabetes.

En nu?

Zorg dat je altijd voldoende fruit in huis hebt. Hoe? Word vrienden met de lokale groenteboer, ga op zaterdag eens aan het einde van de middag naar de markt om een goeie deal te sluiten of plant zelf een paar fruitbomen of -planten in je tuin.

Vind je het lastig om aan twee stuks fruit per dag te komen? Neem dan vast één stuk fruit bij het ontbijt of maak (ergens op de dag) een lekkere smoothie waarin je direct twee stuks fruit kunt verwerken.

En jij?

Eet je elke dag braaf twee stuks fruit? Heb je nog tips voor andere lezers over hoe je dit doet?Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

Laat een reactie achter