Nog meer lekkere recepten Recepten

Tzatziki

Tzatziki

Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Tzatziki wordt meestal gemaakt met (volvette) Griekse yoghurt. Daar is helemaal niks mis mee, maar deze yoghurt bevat per 100 gr wel ruim 180 Kcal. Daarom hebben we voor dit recept gebruik gemaakt van magere kwark. Daarin zitten per 100 gr maar 50 Kcal. Dat scheelt nogal :).

De smaak is natuurlijk wel anders, maar naar onze mening niet minder lekker.

Dit heb je nodig (voor 350 gr)

  • 250 gr magere kwark
  • een halve komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • citroensap
  • dille (optioneel)

Zo maak je het

  • Was de komkommer en rasp deze boven een zeef. Laat de komkommer goed uitlekken. Eventueel kun je dit proces versnellen door de komkommer met de bolle kant van een lepel aan te drukken in de zeef.
  • Hak de knoflookteentjes zo fijn mogelijk of knijp ze uit met de knoflookpers.
  • Roer de kwark, komkommer, en knoflook door elkaar. Voeg eventueel een theelepel gedroogde dille toe. Zelf hebben we dit niet gedaan.
  • Maak de tzatziki op smaak met citroensap, flink wat peper en eventueel een beetje zout.

Tips en tricks

  • De tzatziki is het lekkerst als je deze de avond van tevoren maakt en bewaart in de koelkast. Hij kan dan weer een beetje ‘opstijven’ en de smaken trekken goed in elkaar.
  • Heerlijk op een naanbroodje, Turks brood en ciabatta.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 47
  • Eiwit: 6,5 gram
  • Koolhydraten: 4,5 gram
  • Vet: 0,4 gram
  • Vezels: 0,4 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

4 reacties

  • Ikzelf geniet nog steeds van de recepten,het is erg lekker allemaal. En val nog af ook,het niet snel maar ik vind het prima zo.
    niet alle recepten zijn in pdf en daarom moeilijk op te slaan in een map,zou zo handig zijn als je er een boek van zou maken of alles in pdf,want zoeken op de site is ook niet makkelijk sommige recepten worden niet herkend tenzij je
    het hele gerecht in tipt. Misschien nog ideetjes?

  • Hallo Walter,

    Lekkere recepten, ik maak deze altijd met nog een koffielepeltje olijfolie en een snufje zout erbij.

    Ga zeker dingen uitproberen.

Laat een reactie achter