Uitgebreid kokkerellen

Uitgebreid koken. We zullen ons er niet allemaal in herkennen, maar velen van jullie wel. Soms heb je ‘gewoon’ tijd over – of je maakt er tijd voor – en heb je zin om even die ware keukenprinses uit te hangen. Lees: een recept te bereiden waarvoor je toch zeker wel wat langer in de keuken moet staan voor het allerlekkerste resultaat. Heerlijk zo af en toe, toch?

Pulled pork

Pulled pork moet best een flinke tijd in de oven. Maar voor dit heerlijk malse vlees met superveel smaak heb je dat wel over, want het is echt smullen!

Bekijk het recept: pulled pork.
Pulled pork met koolsalade en barbecuesaus

Coq au vin

Oké, je hoeft er ook weer niet súperlang voor in de keuken te staan, maar snel klaar is het niet. Met de voorbereidingen ben je zo’n 20 minuutjes bezig, maar vervolgens laat je het minstens een uur pruttelen.

In dat uurtje kun je mooi alles vast opruimen, de tafel dekken, precies een album van je favoriete artiest luisteren (tijdens het stofzuigen?), de was ophangen, de planten water geven, de voorraadkast sorteren en uitmesten, de overige rode wijn opdrink.. eh uitdelen en zo kunnen we nog wel meer bedenken. Vervolgens geniet je van dit overheerlijke Franse stoofgerecht.

Bekijk het recept: coq au vin.

Rijkgevulde rundvleeskroketten

Deze kroketten noemen we niet voor niks rijkgevuld! De lekkerste kroketten maak je zelf, en ja, daar heb je wat tijd en is wat knutselwerk voor nodig. Maar wat zal je trots zijn! Jij, een krokettenbakker? Ja! Als je de rest invriest kun je ook nog eens een behoorlijk tijdje vooruit.

Bekijk het recept: rijkgevulde rundvleeskroketten.
Rijkgevulde rundvleeskroketten

Notenbrood met sesamtopping

Ook voor het bakken van een notenbrood moet je even je best doen. Maar als de eerste geuren van het gebakken brood je tegemoet komen ben je al overtuigd dat dit het waard was.

Bekijk het recept: notenbood met sesamtopping.
Notenbrood met sesamtopping

Zelf pizza maken

Een pizza beleggen is niet heel ingewikkeld. Pizzadeeg zelf maken kost echter wat meer tijd, maar dat is meer dan logisch toch? Als je de pizza hélemaal zelf maakt – en je hebt tijd – dan hoort die bodem daar ook bij. En die tijd? Die zit ‘m vooral in het rijzen. Dat uurtje kun je weer mooi voor andere zaken benutten, te beginnen met het schoonmaken van je aanrecht 😉 en verder verwijzen we je terug naar de coq au vin hierboven.

Bekijk zelf pizza maken.
Zelf pizza maken

Klassieke bolognesesaus

Deze bolognesesaus durven we misschien wel ons populairste recept te noemen! We zien dat deze vaak in grote hoeveelheden gekookt wordt en dan gaat er een bakje naar de ouders of juist naar de kinderen, of regelrecht de diepvries in.

Zo’n lekker smaakvolle bolognesesaus heb je nog nooit geproefd! En het mooie is dat je ‘m voor zowel macaroni, spaghetti als lasagne kan gebruiken. Voor die lekkere smaak moet je dus wel even geduld hebben, want een tijdje pruttelen is daarvoor uiterst noodzakelijk.

Bekijk het recept: klassieke bolognesesaus.
klassieke bolognesesaus

Aardbeienroomijs

Het maken van dit ijs vergt ook wat geduld, maar het is zeker de moeite waard! Het is leuk om steeds even door je zelfgemaakte ijs te roeren en te zien hoe de textuur verandert. Met als hoogtepunt natuurlijk het resultaat: dat heerlijke bolletje aardbeienroomijs.

Bekijk het recept: aarbeienroomijs.
Aardbeienroomijs

Panini

Panini kun je eigenlijk hetzelfde zien als pizza. Het zelf-maak idee dan. Je kunt een kant en klare kopen, je kunt dus ook zelf aan de slag. De panini heeft alleen een net iets langere rijstijd nodig dan een pizzabodem. Het is ook echt superleuk om je eigen paninibrood te maken!

Bekijk het recept: panini.

Erwtensoep

We kunnen hierover heel kort van stof zijn: een goede erwtensoep van spliterwten moet nu eenmaal lang pruttelen. En goed is ‘ie zeker!

Bekijk het recept: erwtensoep.
Erwtensoep

Oer Hollandse hachee

Hatsikidee, het is tijd voor echte oer Hollandse hachee! 3 uurtjes stoven, dat wel, maar dan heb je echt superzacht vlees.

Bekijk het recept: oer Hollandse Hachee.
Oer-Hollandse hachee

Rozijnenbrood

Dit is toch wel – na de pulled pork – nummer 2 in de categorie ‘het-duurt-écht-even-maar-dan-heb-je-ook-wat’. Dit rozijnenbrood heeft nu eenmaal veel liefde en aandacht (oké en rijs- en oventijd) nodig. Maar zoals de rest van de recepten: je krijgt er 100% wat voor terug. Overheerlijk!

Bekijk het recept: rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs.

Heldere ossenstaartsoep

Deze soep heeft wat tijd nodig om het vlees te garen. Is de soep eenmaal klaar dan kan het genieten beginnen. En, deze soep is ook ideaal om in te vriezen.

Bekijk het recept: heldere ossenstaartsoep.
Heldere Ossenstaartsoep

Patatje stoofvlees

Het vlees is het allerlekkerst als het minimaal vier uur heeft staan te pruttelen.

Bekijk het recept: patatje stoofvlees.

Italiaanse kiprollade met gremolata

Deze kiprollade maak je zelf van kipfilet die je vult met gremolata. Je maakt dit van peterselie, knoflook en citroensap. Heerlijk fris bij de zoute smaak van de prosciutto.

Bekijk het recept: Italiaanse kiprollade met gremolata.
Italiaanse kiprollade met gremolata

Extra ideetjes voor tijdens de oven- pruttel- of rijstijd:

Bericht delen?