Diner Lunch

Uitsmijter caprese

Uitsmijter Caprese

Kan jij ook gelukkig worden van een eenvoudige uitsmijter het ham en kaas? Maar hou je net als wij ook wel van een beetje variatie? Dan is dit uitsmijter recept speciaal voor jou 🙂

De naam van deze uitsmijter caprese zegt eigenlijk al genoeg. Een smaakvol eiergerecht met mozzarella, tomaat en pesto. Een Italiaans tintje, maar wel vegetarisch want we hebben de (rauwe) ham weggelaten. En net als een salade caprese kan je er van genieten tijdens een gezellige lunch of diner.

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 1 tomaat
  • 2 eieren
  • 20 gr geraspte mozzarella
  • 2 sneeën brood
  • 10 gr groene pesto
  • 10 gr rucola
  • basilicum naar smaak

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Snijd de tomaat in dunne plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Bestrooi de spiegeleieren met de geraspte mozzarella als het eiwit begint te stollen.
  • Rooster de sneeën brood in een broodrooster of in de koekenpan.
  • Besmeer beide sneeën brood met pesto.
  • Beleg de sneeën brood met rucola en de plakken tomaat.
  • Leg de spiegeleieren er bovenop. Bestrooi de eieren eventueel met een klein beetje zout en peper.
  • Garneer met de basilicum.

Tips en tricks

  • Bak de spiegeleieren eerst kort op hoog vuur. Laat ze daarna op laag vuur zo’n 3 à 4 minuten garen.
  • Je kan in plaats van groene pesto ook rode pesto of zuivelspread gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 457
  • Eiwit: 23 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Vet: 23 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X