Kan jij ook gelukkig worden van een eenvoudige uitsmijter het ham en kaas? Maar hou je net als wij ook wel van een beetje variatie? Dan is dit uitsmijter recept speciaal voor jou 🙂
De naam van deze uitsmijter caprese zegt eigenlijk al genoeg. Een smaakvol eiergerecht met mozzarella, tomaat en pesto. Een Italiaans tintje, maar wel vegetarisch want we hebben de (rauwe) ham weggelaten. En net als een salade caprese kan je er van genieten tijdens een gezellige lunch of diner.
Dit heb je nodig (één persoon)
- 1 tomaat
- 2 eieren
- 20 gr geraspte mozzarella
- 2 sneeën brood
- 10 gr groene pesto
- 10 gr rucola
- basilicum naar smaak
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Snijd de tomaat in dunne plakken.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Bestrooi de spiegeleieren met de geraspte mozzarella als het eiwit begint te stollen.
- Rooster de sneeën brood in een broodrooster of in de koekenpan.
- Besmeer beide sneeën brood met pesto.
- Beleg de sneeën brood met rucola en de plakken tomaat.
- Leg de spiegeleieren er bovenop. Bestrooi de eieren eventueel met een klein beetje zout en peper.
- Garneer met de basilicum.
Tips en tricks
- Bak de spiegeleieren eerst kort op hoog vuur. Laat ze daarna op laag vuur zo’n 3 à 4 minuten garen.
- Je kan in plaats van groene pesto ook rode pesto of zuivelspread gebruiken.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 457
- Eiwit: 23 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Vet: 23 gram
- Vezels: 7 gram
Ziet er goed uit. Staat deze ook in één van jullie boeken?
Hoi Alie, dit recept staat niet in een van de boeken. Je kan het vinden in onze app en op de website.