Lunch Ontbijt

Uitsmijter met rosbief en Hüttenkäse

Een niet alledaagse combinatie zorgt voor een niet alledaagse lunch. En dat is weer heel prettig voor de variatie. Natuurlijk is deze combinatie door onze smaakkeuring gekomen. We hopen dat jullie ‘m kunnen waarderen. De uitsmijterliefhebbers onder ons hebben daarin vast een streepje voor. Wij hebben er wel vertrouwen in dat de rest ook blij zal zijn.

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 2 eieren
  • 10 gr bieslook
  • 60 gr Hüttenkäse
  • 10 gr geraspte kaas
  • 20 gr rosbief
  • 2 sneeën brood

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Knip de bieslook in kleine stukjes en meng met de Hüttenkäse. Voeg ruim peper toe aan de Hüttenkäse.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de eieren tot een mooie uitsmijter. Bestrooi de uitsmijter met de geraspte kaas als het eiwit begint te stollen.
  • Rooster de sneetjes brood.
  • Beleg het brood met de Hüttenkäse en bieslook. Leg daarop de plakken rosbief en bestrooi met peper en eventueel zout.
  • Leg de uitsmijter bovenop de rosbief. Bestrooi met nog wat zout en garneer eventueel met nog een paar stukjes bieslook.

Tips en tricks

  • Bak de uitsmijter op middelmatig vuur. Het eiwit stolt dan langzaam, zodat het niet uitdroogt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 455
  • Eiwit: 32,8 gram
  • Koolhydraten: 30,7 gram
  • Vet: 20,8 gram
  • Vezels: 6,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter