Blog

Vakantiekilo’s

De zomervakantie zit er weer op. De kinderen zijn weer naar school en jij bent weer aan het werk. Misschien heb je toch net iets te uitgebreid genoten van een prachtige zomer met een barbecuetje en een glaasje wijn meer dan normaal. Je kijkt in de spiegel en ziet net een paar kilo’s meer dan je voor de zomer had. Tijd voor actie!

Maar hoe zorg je ervoor dat je die vakantiekilo’s zo snel en makkelijk mogelijk kwijtraakt?

Bereid jezelf voor

Bedenk van tevoren wat je de komende dagen gaat eten en maak een duidelijke boodschappenlijst. Koop vervolgens alleen de producten die op je boodschappenlijst staan. Op die manier kom je ook niet in de verleiding om te gaan snoepen of snacken.

Zorg voor de juiste voorraden

Fruit en groente wil je altijd ruim voldoende op voorraad hebben. Dan heb je iets achter de hand voor wanneer je echt trek krijgt. Maak één of twee keer per week een grote bak fruitsalade en rauwkost klaar. In een goed afgesloten bak kun je dat prima een paar dagen bewaren in de koelkast. Houd de eventuele dressing voor de rauwkost wel apart.

Sta een half uur eerder op

Dan heb je in ieder geval de tijd om een goed ontbijt voor jezelf klaar te maken. Blijft er daarna nog tijd over? Maak dan vast een korte wandeling. Dan heb je de eerste gezonde beweging voor die dag ook al in de pocket!

Neem de tijd om te eten

En kauw vooral heel goed. De spijsvertering begint al in je mond. Tijdens het kauwen maak je speeksel aan. Dat speeksel bevat enzymen die de spijsvertering op gang brengen. Goed kauwen zorgt ervoor dat je lichaam het eten beter verteert en meer voedingsstoffen kan opnemen.

Drink bij elke maaltijd ook een glas water. Zo bouw je meteen een vast ritme in om voldoende te drinken op een dag.

Geef het wat tijd

Realiseer je dat je lichaam weer een paar dagen nodig heeft om aan het strakkere ritme te wennen. En ja, je zult best zin hebben in dat wijntje en een lekker koekje. Maar even streng zijn voor jezelf en na een paar weken zijn je vakantiekilo’s verdwenen als sneeuw voor de zon!

2 reacties

    • Wat ontzettend goed om te horen zeg 🙂
      Daar worden we heel blij van, want dat is onder andere waar we het voor doen: dat het ook makkelijk en leuk kan zijn.

Laat een reactie achter