Kerstrecepten Recepten

Varkenshaas met brie en spek

Varkenshaas met brie en spek

Kleed je varkenshaas chique aan met brie en spek. Perfect als je je gasten een keer wilt verrassen met een stukje vlees dat net even anders is, maar uiteraard heerlijk smaakt. Of wanneer je zelf weer eens toe bent aan een gepimpt stukje vlees. Dat is ook een prima reden!

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 75 gr varkenshaas
  • 30 gr roombrie
  • 20 gr katenspek

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 8 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de varkenshaas in plakken van ongeveer 1,5 à 2 centimeter dik.
  • Smeer de varkenshaas licht in met olijfolie en doe er een klein beetje peper op.
  • Snijd voor elke plak varkenshaas ook een plak brie af.
  • Schroei de varkenshaas in een koekenpan (in ongeveer 1 minuut) zonder olie of boter op hoog vuur rondom dicht.
  • Leg een plak varkenshaas op een plak katenspek, doe er een plakje brie bovenop, vouw ‘m dicht en zet vast met een cocktailprikker.
  • Leg de ‘pakketjes’ op een bakplaat met bakpapier of in een ovenschaal en zet ze voor 8 à 10 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Haal de varkenshaas minimaal een half uur voordat je gaat bakken uit de koelkast.
  • Ben je geen liefhebber van spek, dan kun je kiezen voor een parma- of serranoham. Ook erg lekker.
  • Je kunt dit gerecht ook als tapas serveren 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 245
  • Eiwit: 24,9 gram
  • Koolhydraten: 0,3 gram
  • Vet: 15,2 gram
  • Vezels: 0,0 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Is een lekker recept. Heb het vorige week gemaakt. Perfect een topkok waard.
    Wat je ook eens moet doen is de varkenshaas vullen met een smeltkaas naar keuze. Kan ook een scherpe kaas zijn.Even aanbraden in de pan. Haas in de oven. Maak een lekkere ratatouille even in de pan wokken en bij de haas doen. Laat maar lekker 20 min. in de oven 180 gr. Ligt ook een beetje aan de grootte van de haar.
    Verrukkelijk

Laat een reactie achter