Diner Vegetarisch recept

Vegetarische bami

Vegetarische bami

Wist je dat de ‘ba’ van bami eigenlijk vlees betekent? Wanneer je een vegetarische bami maakt, wil je dus een gerecht dat zo rijk van smaak is, dat zelfs de vleesliefhebbers het vlees niet missen.

In dit recept bereid je de bami daarom met een smaakvolle zelfgemaakte boemboe, knapperige groenten en smeuïge satésaus. Strooi er voor het serveren nog wat gebakken uitjes over en het is je gelukt. De lekkerste bami zonder ‘ba’ die je ooit gegeten hebt.

Dit heb je nodig (twee personen)

Voor de boemboe

  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 ui
  • 2 rode pepers
  • 1 cm gember
  • 4 gr korianderpoeder
  • 1,5 gr komijnpoeder
  • 2,5 gr zout
  • 20 ml ketjap manis

Voor de bami

  • 120 gr mie nestjes
  • 150 gr sperziebonen
  • 100 gr prei
  • 125 gr taugé
  • 100 gr puntpaprika
  • 150 gr peen julienne
  • 70 gr satésaus
  • 20 gr gebakken uitjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Pel de knoflook en ui en snijd de ui in stukken.
  • Snijd de rode pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Schil de gember.
  • Doe de knoflook, ui, rode peper, gember, korianderpoeder, komijnpoeder, zout en ketjap manis in de keukenmachine en mix er een (bijna) gladde boemboe van.
  • Kook de mie volgens de instructies op de verpakking. Spoel even koud en laat het uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de gewassen prei in dunne halve ringen, de sperziebonen en de paprika in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de boemboe even aan.
  • Voeg de prei, sperziebonen en paprika toe en bak even mee totdat de groenten zachter zijn, maar nog wel knapperig.
  • Verwarm intussen de satésaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Overspoel de taugé met kokend water. Voeg de taugé samen met de peen toe en laat even meewarmen.
  • Roer vervolgens de mienestjes er goed door heen.
  • Serveer de bami met de satésaus en gebakken uitjes.

Tips en tricks

  • Gek op pittige bami? Kies er dan voor de zaadlijsten niet te verwijderen, maar deze ook te verwerken in de boemboe. Dat ga je zeker terug proeven 😉
  • De satésaus kan je uiteraard ook zelf maken. Ons recept voor home made satésaus vind je hier.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 558
  • Eiwit: 17 gram
  • Koolhydraten: 73 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 16 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X