Diner Vegetarisch recept

Vegetarische champignonburger

We wilden wel eens zo’n ‘nepvleesje’ uitproberen. Zo’n echte hamburger vinden wij altijd erg lekker, maar een vegetarische variant leek ons ook een goed idee. Noem het wat ons betreft een wanna-be-burger ;).

Tijdens het bakken van deze burger begint je keuken enorm lekker te ruiken.  Daarnaast smaakt ‘ie ook ontzettend goed. De verwachting die je krijgt door de geur wordt dus volledig waargemaakt.

Heb nog nooit champignonburgers gemaakt en gegeten? Laat je verrassen!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 80 gr linzen
  • 10 gr peterselie
  • 1 ei
  • 20 gr paneermeel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten 

  • Maak de champignons schoon en snijd de ui en knoflook in grove stukken.
  • Doe de champignons, ui, knoflook, linzen, peterselie en wat peper en zout in de keukenmachine. Maal alle ingrediënten maar houd het nog wel enigszins grof.
  • Haal het mengsel uit de keukenmachine. Klop het ei los en voeg om te beginnen de helft ervan toe aan het mengsel. Voeg ook het paneermeel toe en kneed goed door. Kijk of je mooie burgers kunt vormen. Is het mengsel te nat voeg dan wat extra paneermeel toe, is het te droog of stug voeg dan nog een beetje ei toe.
  • Vorm mooie burgers en bak ze in olijfolie in ongeveer vier minuten per kant mooi bruin en gaar.

Tips en tricks

  • In plaats van twee grote kun je ook prima vier kleinere burgers maken. Die zijn ook wat makkelijker om te draaien 🙂
  • Wees niet te zuinig met peper en zout, dat komt het resultaat absoluut ten goede.
  • Eventueel kun je ook wat komijnpoeder of Italiaanse kruiden door de burgers doen om ze een meer specifieke smaak te geven. Zelf vonden we ze met alleen peper en zout al lekker!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 202
  • Eiwit: 7 gram
  • Koolhydraten: 21 gram
  • Vet: 7 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter