Recept inspiratie

Vegetarische maaltijdsalades

Nu zijn (maaltijd)salades natuurlijk lang niet altijd met vlees bereid, maar zo’n rijtje vegetarische salades leek ons wel fijn voor de liefhebber.

We hebben een aantal volwaardige goedgevulde salades onder elkaar gezet waar je een tijd op vooruit kunt, waar vlees zeker niet aan te pas komt, en je dit ook niet gaat missen!

Nacho lunchsalade

Een heerlijke lunch met chippies! Deze nachosalade bevat onder andere avocado en bonen. Je zet een mooi en smakelijk gerecht op tafel.

Bekijk hier het recept: nacho lunchsalade.
Nacho lunchsalade

Maaltijdsalade met brie en frambozen

Deze salade is een gevalletje weergaloos. Kijk alleen al die kleuren! Roze met felgroen, en dan de witte brie en fusilli. Een vrolijk gezicht, maar zeker ook vrolijk van smaak. Zeker als je een liefhebber bent van brie, maar voel je vrij om te variëren met de kaas.

Bekijk hier het recept: maaltijdsalade met brie en frambozen.
Maaltijdsalade met brie en frambozen

Salade met geitenkaas en vijgen

Dat geitenkaas met vijgen een fenomenale combinatie zijn samen is vast niet nieuw voor je. Het kon dan ook niet uitblijven dat we een knaller van een salade moesten bedenken met deze twee producten. En of dat ‘ie gelukt is!

Bekijk hier het recept: salade met geitenkaas en vijgen.

Huzarensalade

Huzarensalade kopen we allemaal weleens kant en klaar in de winkel. Het is gewoon een heerlijk makkelijk bijgerecht. Komt ‘ie weer in de categorie home made: deze versie ga je lekkerder vinden! Wedden? En het is echt niet ingewikkeld, beloofd.

Bekijk hier het recept: huzarensalade.

Couscoussalade met geitenkaas en abrikoos

Naast vijgen, doet ook de abrikoos het goed bij geitenkaas. in deze couscoussalade ‘plakt’ de couscous als het ware aan de abrikoos vast. Dan een kruimel geitenkaas erbij, een rozijn, wat knapperige sla en pas wanneer je dat allemaal op één vork hebt geprikt: hap! (Of past er nog een stukje komkommer op?) Dat is echt genieten.

Bekijk hier het recept: couscoussalade met geitenkaas en abrikoos.
Couscoussalade met geitenkaas en abrikoos

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter