Diner Vegetarisch recept

Vegetarische macaronischotel

Praktischer dan dit wordt het niet. Kieper de hele mikmak bij elkaar in een ovenschaal en chill! Wanneer de timer gaat, wordt u een kant-en-klare maaltijd gepresenteerd met dank aan de oven! Oké, jouw gehak en gehussel van de ingrediënten mag er natuurlijk ook zijn.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr macaroni
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 150 gr champignons
  • 1 tomaat
  • 20 gr boter
  • 20 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 50 gr (geraspte) kaas
  • peterselie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een ovenschaal in en weeg 120 gr macaroni af.
  • Snipper het uitje en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Boen de champignons en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd de tomaat in dunne plakjes.
  • Fruit de ui aan in een scheutje olie. Bak de paprika 1 à 2 minuten mee en bak vervolgens de champignons ongeveer 1 minuut mee.
  • Hussel de ongekookte macaroni met de ui, paprika en champignons.
  • Smelt de boter en bak de bloem 1 à 2 minuten aan.
  • Voeg de melk toe en breng de roux aan de kook. Laat de helft van de kaas smelten in de roux. Maak de roux op smaak met peper, zout, peterselie en citroensap.
  • Giet 300 milliliter water bij de roux en verdeel het mengsel over de ovenschotel.
  • Leg de plakken tomaat erboven op.
  • Verdeel de rest van de geraspte kaas over de schotel.
  • Zet de schotel voor ongeveer 20 minuten in de oven. Let op dat de macaroni niet droog komt te staan. De schotel is klaar als de macaroni gaar is.
  • Garneer met peterselie.

Tips en tricks

  • In plaats van 300 milliliter water, kun je ook 300 milliliter (tomaten)bouillon toevoegen voor extra smaak.
  • Je kunt ook andere groenten gebruiken dan we hier hebben aangegeven. Courgette in plaats van champignons bijvoorbeeld. Of een extra paprika voor een deel van de champignons. 
  • Eventueel kun je het aanfruiten van de ui en het meebakken van de paprika en champignons overslaan. Voor de diehard gemaksmensen 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 517
  • Eiwit: 23,1 gram
  • Koolhydraten: 61,7 gram
  • Vet: 18,8 gram
  • Vezels: 9,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Hee Walter.
    De smaak is echt verrukkelijk.
    Alleen de saus is niet gebonden , eerder waterig.
    Klopt de hoeveelheid water ?
    Met vriendelijke groet, lisan

    • Ja dat was de hoeveelheid water die wij hebben gebruikt om de macaroni gaar te krijgen en een goed saus. Misschien de volgende keer iets langer in de oven?

Laat een reactie achter