Diner Vegetarisch recept

Vegetarische paprikaschotel uit de oven

Vegetarische paprikaschotel uit de oven

Ik zal het maar gelijk eerlijk zeggen: ik ben gek op vlees! De kans dat ik ooit vegetariër word schat ik ongeveer even groot als de kans dat ik de staatsloterij win. Nu is het niet zo dat ik enorme stukken vlees verorber, maar ik kan wel heel erg genieten van een lekkere steak, een carpaccio, een stukje lamsrack en noem het allemaal maar op.

Wat heeft dat te maken met dit vegetarische recept dan? Heel veel 🙂 Aangezien ik gek ben op vlees ben ik altijd erg kritisch op vegetarische gerechten. Zo’n gerecht is voor mij namelijk pas geslaagd als ik het vlees niet mis. Dat is bijvoorbeeld het geval bij deze pompoenrisotto. Die is zo lekker en vol van smaak dat ie gewoon compleet is zonder vlees.

Deze paprikaschotel – die werd ingestuurd door Louke – is daar ook weer een goed voorbeeld van. Een paar eieren, een teentje knoflook (twee mag van mij ook best) en lekker wat mozzarella maken hier het plaatje compleet. Een prima manier om eens een dagje geen vlees te eten.

Dit heb je nodig (twee personen)

 • 3 paprika’s
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 75 gr mozzarella
 • 3 eieren
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
 • 400 gr krieltjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 15 minuten oventijd

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
 • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
 • Klop de eieren los met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel wat zout
 • Roer de stukjes mozzarella door de losgeklopte eieren.
 • Verhit een scheutje olie in een grote wok en bak de paprikablokjes met de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.
 • Voeg de krieltjes toe en bak 5 minuten mee.
 • Vet een ovenschaal in en verdeel het paprikamengsel met de krieltjes over de bodem.
 • Overgiet met het eiermengsel en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.

Tips en tricks

 • Neem een ‘stoplicht’ (groen, geel en rood) paprika dan ziet de schotel er gelijk lekker fleurig uit.

Voedingswaarde (per persoon)

 • Kcal: 484
 • Eiwit: 22 gram
 • Koolhydraten: 52 gram
 • Vet: 18 gram
 • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter