Recepten

Vegetarische paprikaschotel uit de oven

Vegetarische paprikaschotel uit de oven
Geschreven door Walter

Ik zal het maar gelijk eerlijk zeggen: ik ben gek op vlees! De kans dat ik ooit vegetariër wordt schat ik ongeveer even groot als de kans dat ik de staatsloterij win. Nu is het niet zo dat ik enorme stukken vlees verorber, maar ik kan wel heel erg genieten van een lekkere steak, een carpaccio, een stukje lamsrack en noem het allemaal maar op.

Wat heeft dat te maken met dit vegetarische recept dan? Heel veel 🙂 Aangezien ik gek ben op vlees ben ik altijd erg kritisch op vegetarische gerechten. Zo’n gerecht is voor mij namelijk pas geslaagd als ik het vlees niet mis. Dat is bijvoorbeeld het geval bij deze pompoenrisotto. Die is zo lekker en vol van smaak dat ie gewoon compleet is zonder vlees.

Deze paprikaschotel – die werd ingestuurd door Louke – is daar ook weer een goed voorbeeld van. Een paar eieren, een teentje knoflook (twee mag van mij ook best) en lekker wat mozzarella maken hier het plaatje compleet. Een prima manier om eens een dagje geen vlees te eten.

Dit heb je nodig (twee personen)

 • 400 gr paprika
 • 400 gr krieltjes
 • 3 eieren
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 75 gr mozzarella
 • 1 eetlepel Italiaanse kruiden

Zo maak je het

 • Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
 • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
 • Snijd de mozzarella in stukjes en meng met de losgeklopte eieren, Italiaanse kruiden en wat peper en zout.
 • Verhit een scheutje olie in een grote wok en bak de paprikablokjes met de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.
 • Voeg de krieltjes toe en bak 5 minuten mee.
 • Vet een ovenschaal in en verdeel het paprikamengsel met de krieltjes over de bodem.
 • Overgiet met het eiermengsel en zet de schaal voor 15 minuten in de oven.

Tips en tricks

 • Voor 400 gram paprika heb je over het algemeen drie stuks nodig. Neem een ‘stoplicht’ (groen, geel en rood) dan ziet de schotel er gelijk lekker fleurig uit.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter