Diner Vegetarisch recept

Vegetarische pasta met feta

Vegetarische pasta met feta

Dit vegetarische pastagerecht maken we met farfalle. Maar is dat nu vlindertjespasta of strikjespasta? Of mag het gewoon allebei?

Nee, het mag niet allebei. Farfalle is namelijk Italiaans voor vlinders. Dus is het vlindertjespasta.

Maak het iets uit? Nope, absoluut niet. Iedereen weet heus wel wat je bedoelt als je het over strikjespasta hebt.

Waarom dan al deze uitleg? Simpel: omdat het wel zo leuk is als er een introotje boven het recept staat…

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 140 gr farfalle
  • 120 gr feta (uitgelekt gewicht)
  • 200 gr tuinerwten
  • 100 gr cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje tijm
  • 50 ml magere yoghurt
  • chilipoeder
  • citroen(sap)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de farfalle en de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Was de cherrytomaten en snij ze in vieren.
  • Snij de rode ui in kwart ringen en hak de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van het takje.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook en tijm een paar minuten aan.
  • Roer een mespunt chilipoeder door de yoghurt. Voeg ook wat peper en zout toe. Proef de dressing en maak deze eventueel verder op smaak met extra chilipoeder of een beetje citroensap.
  • Meng alle ingrediënten behalve de feta en tomaat door elkaar.
  • Doe het op twee borden en verdeel de feta en cherrytomaten erover.

Tips en tricks

  • Misschien is het je al opgevallen dat de cherrytomaten niet op de foto staan. Die hadden we er later nog bij bedacht en in huis gehaald. Alleen had ik ze niet in mijn ‘kookdocumentje’ gezet en ben ik ze vergeten toe te voegen. Daar kwamen we achter toen dit gerecht al half op was 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 531
  • Eiwit: 23 gram
  • Koolhydraten: 67 gram
  • Vet: 18 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X