Diner Lunch Vegetarisch recept

Venkelsalade met blauwe kaas

Venkelsalade met blauwe kaas

Dit is een typisch recept waar je of heel blij van wordt, of juist niet. En dat hangt allemaal af van de vraag of je wel of geen blauwe kaas lust. De een kan er geen genoeg van krijgen en de ander kan er juist niets van naar binnen krijgen 😉

Zelf hoor ik bij de laatste groep. En daarom moest ik voor mijzelf maar een iets andere variant maken. Hoe dan? Gewoon door de gorgonzola te vervangen voor brie. Daar ben ik namelijk wel gek op. En de rest van de salade combineert daar prima mee.

Dus: ben je gek op gorgonzola? Doe een dansje! Dit is jouw recept 🙂 En lust je het niet? Koop een lekker stukje brie en doe alsnog een dansje. Iedereen weer blij!

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 150 gr venkel
  • 30 gr rucola
  • 30 gr gorgonzola (blauwe kaas)
  • 30 ml yoghurt
  • 10 ml fritessaus
  • 1 appel
  • 15 gr walnoten
  • 10 gr tuinkers

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Snijd de venkel in dunne reepjes en kook het ongeveer 2 minuten. Spoel het direct daarna koud of leg het in een bak met koud water. Laat de venkel vervolgens goed uitlekken.
  • Meng de venkel met de rucola.
  • Rooster de walnoten in een droge pan en snijd de appel in kleine stukjes. Meng door de salade.
  • Maak een dressing van de yoghurt, fritessaus en de helft van de gorgonzola. Pureer de dressing fijn met een staafmixer. Maak de dressing op smaak met peper en zout.
  • Schep de salade op een bord en garneer met de dressing, walnoten, tuinkers en de andere helft van de gorgonzola.

Tips en tricks

  • Vaak wordt er peer gegeten in een venkelsalade. Je mag de appel daarvoor vervangen als je denkt dat je dat lekkerder vindt.
  • Besprenkel de appel met wat citroensap als je de salade meeneemt naar je werk. De dressing kan je in een klein bakje meenemen zodat de salade lekker vers blijft.
  • Weet je van jezelf dat je niet houdt van blauwe kaas? Vervang het dan door geitenkaas. Die doe je dan (in tegenstelling tot de gorgonzola) in zijn geheel over de salade en niet door de dressing.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 369
  • Eiwit: 12 gram
  • Koolhydraten: 35 gram
  • Vet: 21 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter