Diner Lunch

Venkelsoep

Venkelsoep

Hoppa, weer een soepje! Nummer 84.391 denk ik zo ongeveer. En nog steeds ben ik niet door mijn lijstje met ‘soep om te maken’ heen. Misschien kom ik er ook wel nooit doorheen. Bijna elke week zie ik wel ergens een lekkere soep voorbij komen en zo nu en dan pakt één van mijn eigen creaties goed uit. Op die manier wordt mijn lijstje alleen maar langer.

Deze venkelsoep is overigens geen ‘eigen creatie’. Ik heb ‘m eerlijk gestolen van 24Kitchen. Ik ben zelf niet zo’n venkelspecialist namelijk, hoewel ik het wel lekker vind. Een beetje inspiratie kwam dus wel goed van pas 🙂

Wat ik ook wel weer grappig vond om te merken is dat venkel veel meer naar anijs ruikt dan dat het ernaar smaakt. Als je in de pan staat te roeren lijkt het wel alsof je aan een fles Sambuca staat te sniffelen, maar als je de soep eet proef je de anijs-smaak veel subtieler. Eigenlijk was ik daar wel blij mee, want ik vond de geur vrij heftig. De smaak was een stuk beter!

Dit heb je nodig (1.200 ml)

  • 2 venkelknollen
  • 1 aardappel (ongeveer 100 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokjes
  • 700 ml water
  • 100 gr parma- of seranoham
  • 10 ml olijfolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Hak de knoflook fijn en schil de aardappel. Snij de aardappel in kleine blokjes.
  • Snij een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Haal ook de dunne groene takjes eraf. Als de buitenste ‘bladeren’ van de venkel niet mooi zijn haal je deze er ook af. Snij de venkel vervolgens in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de knoflook, aardappel en venkel een paar minuten aan.
  • Maak 700 ml groentebouillon van één bouillonblokje en giet dit in de pan. Laat de soep ongeveer 20 minuten koken met de deksel op de pan.
  • Pureer de soep met een staafmixer. Ik heb er zelf voor gekozen om de soep niet helemaal glad te pureren zodat je ook nog wat stukjes aardappel en venkel in de soep hebt.
  • Snij of scheur de ham in grote snippers.
  • Schep de soep op en verdeel de ham erover.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 39
  • Eiwit: 2,7 gram
  • Koolhydraten: 2,9 gram
  • Vet: 2,1 gram
  • Vezels: 1,2 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter