We hebben zeven verschillende soorten waterijsjes voor jullie bedacht, gemaakt en getest. Vier zijn er door de keuring gekomen.
Dit ijsje kwam voor ons als winnaar uit de bus. Je hebt er niet eens een blender of staafmixer voor nodig en de smaak is meer dan perfect en lekker fris!
Dit heb je nodig (twee ijsjes)
- 90 ml sinaasappelsap (twee kleine perssinaasappels)
- 30 ml water
- 5 ml citroensap (of naar smaak)
- takje munt
Zo maak je het
Bereidingstijd: 5 minuten + 3 uur invriezen
- Voeg het citroensap en het water samen en zet er een takje munt in. Laat ongeveer 15 minuten staan.
- Pers de sinaasappels uit.
- Haal het takje munt uit het water en voeg het water bij het sinaasappelsap. Roer dit goed door en verdeel vervolgens over twee ijsvormpjes van circa 60 milliliter per stuk.
Tips en tricks
- Laat het takje munt trekken in heet water. Dan geven de blaadjes makkelijker hun smaak af.
- Let op met het citroensap. Voeg eerst een paar druppels toe en proef voordat je het mengsel in de vormpjes gaat gieten even of je er nog meer bij wilt doen. Niet een te grote slok nemen 😉
- Probeer ook eens ons thee-ijsje met citroen, aardbeien waterijsje met munt of ons waterijsje met mango en kokosmelk.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal:Â 23
- Eiwit: 0 gram
- Koolhydraten: 5 gram
- Vet: 0 gram
- Vezels: 1 gram
Laat een reactie achter