Diner Tussendoortjes & snacks

Verse kruidenboter

Verse kruidenboter

Deze kruidenboter smaakt zoveel anders dan een bakje kant-en-klaar uit de winkel! Eerlijk is eerlijk, zelf haal ik het ook nog regelmatig bij de supermarkt hoor. Maar als ik het dan weer eens zelf maak is het op en top genieten. Met name de verse bieslook en peterselie geven deze kruidenboter een upgrade ten opzichte van de supermarkt-versie.

Maak overigens gerust een flinke portie. Kruidenboter is in de diepvries zeker twee maanden houdbaar. Laat de kruidenboter na het maken eerst opstijven in de koelkast en snij het vervolgens in plakken of blokjes. Die kun je dan (per stuk verpakt) in plasticfolie invriezen. Zo heb je altijd een portie verse kruidenboter achter de hand 🙂

Dit heb je nodig (140 gram)

  • 100 gr roomboter
  • 1 teentje knoflook
  • 0,25 rode ui (of een kleine halve)
  • 5 gr verse peterselie
  • 5 gr verse bieslook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 0,25 tot 0,5 theelepel zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Haal de boter het liefst even van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Dat maakt het mengen straks veel makkelijker 🙂
  • Snipper de ui en hak de knoflook, peterselie en bieslook zo zijn mogelijk.
  • Meng alle ingrediënten voor het recept door de boter. Ik vind dit zelf het makkelijkst gaan met een vork. Je prakt de kruiden dan als het ware door de boter.
  • Proef de kruidenboter en voeg naar smaak eventueel nog wat extra zout toe.

Tips en tricks

  • Wees voorzichtig met het toevoegen van zout. Begin bijvoorbeeld met een kwart theelepel en voeg eventueel nog iets extra toe.
  • Toch teveel zout toegevoegd? Blijf dan boter toevoegen tot de smaak naar wens is. Je hebt dan weliswaar erg veel kruidenboter maar het is nog altijd beter dan weggooien 🙂

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 542
  • Eiwit: 1,5 gram
  • Koolhydraten: 3,6 gram
  • Vet: 58,8 gram
  • Vezels: 5,3 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter