Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Kerstrecepten Recepten

Viscocktail met gerookte zalm, garnalen en rivierkreeft

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Zie je die twee viscocktails op de foto? Dit is een voorbeeld van een portie voor twee personen, maar op kantoor ontstond er toch wat ophef en onvrede.

Dit zou absoluut een portie voor één persoon moeten zijn meenden sommigen. Tsja, doe met die informatie wat je denkt dat goed is. Maar stel in elk geval je eigen portie veilig ;-).

Mochten de vissoorten in het lijstje hieronder je trouwens niet aanstaan, bekijk dan vooral de tip onderaan het recept.

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 50 ml fritessaus
  • 20 ml ketchup
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl whiskey of cognac (optioneel)
  • 1 citroen
  • 150 gr gerookte zalm(snippers)
  • 100 gr komkommer
  • 25 gr ijsbergsla
  • 25 gr rucola
  • 75 gr Hollandse garnalen
  • 50 gr rivierkreeftjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Maak de cocktailsaus door de fritessaus, ketchup, paprikapoeder en eventueel de whiskey met elkaar te mengen. Maak de saus op smaak met citroensap.
  • Snijd de gerookte zalm in snippers of blokjes van ongeveer 0,5 bij 0,5 centimeter. Bestrooi met wat versgemalen peper.
  • Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadlijsten eruit. Snijd de komkommer eerst in repen en vervolgens in blokjes van 0,5 bij 0,5 centimeter.
  • Bedek de bodem van 4 mooie glazen achtereenvolgens met ijsbergsla, komkommer, gerookte zalmsnippers en een theelepel cocktailsaus.
  • Bedek het laagje cocktailsaus met een nestje van rucola. Leg daar de Hollandse garnalen en de rivierkreeftjes in. Top af met opnieuw een theelepel cocktailsaus.
  • Garneer met een partje citroen.

Tips en tricks

  • Houd je niet van garnalen en/of rivierkreeft? Maak de cocktail dan met gerookte zalm en gerookte paling of forel.
  • Maak gerust een wat grotere portie van de cocktailsaus. In een afgesloten bak in de koelkast blijft het zeker twee weken lekker.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 145
  • Eiwit: 15 gram
  • Koolhydraten: 3 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

  • Ziet er heel erg lekker uit alleen vind ik het een beetje jammer dat je de saus met fritessaus maakt en niet met een lekkere mayonaise. De cocktailsaus zal dan veel voller van smaak zijn. Maar zoals bij alles, smaken verschillen!

    • Mayonaise bevat veel meer calorieën dan fritessaus, vandaar dat we rekenen met fritessaus. Zo kan iedereen genieten 🙂

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X