Diner

Groene curry met witvis

Groene curry met witvis

Visgerechten schud je toch niet zo 1,2,3 uit je mouw. Een goede curry met vis, dat vonden we wel een heel goed idee! En de uitwerking ervan… ontzettend lekker!

Doe wel een beetje voorzichtig aan met de currypasta, die is namelijk best pittig. Het is makkelijker om richting het eind nog wat extra toe te voegen. Eruit halen wordt wat ingewikkelder 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 eetlepels groene currypasta / boemboe
  • 200 gr pangasiusfilet
  • 130 gr zilvervliesrijst
  • 400 gr Oosterse wokgroente
  • 100 gr taugé
  • 100 ml kokosmelk
  • sap van 1/2 limoen
  • 10 ml vissaus
  • optioneel: basilicumblaadjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten 

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd het warm.
  • Snijd de pangasiusfilet in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm en bestrooi met een klein beetje zout.
  • Verhit een scheutje olie in een wokpan en voeg de currypasta toe. Roer dit even goed los.
  • Voeg de pangasiusfilet toe en laat dit een minuut meebakken. Voeg vervolgens ook de wokgroente toe en laat dit ongeveer twee minuten meebakken.
  • Voeg nu de vissaus, kokosmelk en limoensap toe en laat een paar minuten op laag vuur pruttelen tot je de gewenste dikte hebt bereikt.
  • Proef de curry en voeg eventueel nog wat extra currypasta toe.
  • Voeg net voor het opdienen de taugé en eventueel wat basilicumblaadjes toe.
  • Serveer de curry met de rijst.

Tips en tricks

  • In plaats van pangasiusfilet kun je voor dit recept ook prima kabeljauw of zalm gebruiken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 484
  • Eiwit: 27,5 gram
  • Koolhydraten: 56,7 gram
  • Vet: 15,6 gram
  • Vezels: 9,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

10 reacties

Laat een reactie achter