Diner

Vispakketjes van kabeljauw, prei en tomaat

Vispakketje van kabeljauw prei en tomaat

Simpel, snel en bijzonder lekker! Dit recept bewijst maar weer dat je niet veel ingrediënten nodig hebt om iets lekkers op tafel te zetten. Oké, je moet wel van vis houden maar dat spreekt voor zich. Wij zijn er in ieder geval dol op!

Prima kandidaat ook voor de barbecue overigens 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kabeljauw
  • 1 tomaat
  • 100 gr prei
  • 20 gr zuivelspread
  • 1 tl dille (gedroogd)
  • citroensap (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met peper, zout en (gedroogde) dille.
  • Snijd de tomaat in plakken, was de prei en snijd deze in halve ringen.
  • Neem twee stukken aluminiumfolie en smeer dit in met een klein beetje olijfolie. Leg de kabeljauwfilet erop.
  • Verdeel de tomaat en prei over de kabeljauw. Doe er vervolgens een paar ‘dotjes’ zuivelspread op.
  • Optioneel: besprenkel het vispakketje met een beetje citroensap.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht in een soort punt naar boven. Zo zorg je ervoor dat er boven de kabeljauw nog wat ruimte is waardoor het gerecht lekker kan stomen in de oven.
  • Zet het vispakketje ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.

Tips en tricks

  • In plaats van kabeljauw kun je natuurlijk ook voor een andere vissoort kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een stukje zalm of pangafilet.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 163
  • Eiwit: 18,5 gram
  • Koolhydraten: 5,1 gram
  • Vet: 7,4 gram
  • Vezels: 2,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter