Vispie, fish pie of vistaart. Drie receptnamen die worden gebruik voor hetzelfde gerecht. Je denkt misschien aan een hartige taart van deeg en visvulling, maar in werkelijkheid is het een ovenschotel. Die overigens wel vaak in een ronde vorm wordt gemaakt. Al smaakt deze pie in een langwerpige ovenschaal net zo lekker hoor!
Dit heb je nodig (4 personen)
- 475 gr aardappelpuree
- 200 gr zalm
- 200 gr kabeljauw
- 300 gr wortel
- 250 gr peultjes
- 250 gr tuinerwten
- 20 gr boter
- 20 gr bloem
- 300 ml melk
- 5 gr dille
- 5 gr citroensap
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de zalm en kabeljauw in kleine blokjes. Dep de vis droog en bestrooi met peper en zout.
- Snijd de wortel in dunne plakjes en maak de peultjes schoon.
- Kook de wortel 10 minuten voor en laat de peultjes en tuinerwten de laatste 5 minuten meekoken.
- Smelt de boter in een pan en bak de bloem enkele minuten zachtjes aan.
- Voeg de melk toe.
- Breng de saus al roerend aan de kook en maak op smaak met dille, citroensap, peper en zout.
- Doe de vis en groenten in de saus en roer voorzichtig door.
- Stort het mengsel in een ovenschaal.
- Verdeel de aardappelpuree gelijkmatig over het mengsel.
- Zet voor 20 à 25 minuten in de oven.
Tips en tricks
- Zet de oven de laatste paar minuten op de grillstand voor een extra knapperig korstje op de aardappelpuree.
- Hou je van wortel met een bite? Kook alle groenten dan 5 minuten voor.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 457
- Eiwit: 30 gram
- Koolhydraten: 41 gram
- Vet: 17 gram
- Vezels: 10 gram
Kip rendang was heerlijk
Gisteren moest ik naar de diëtiste ivm cholesterol en licht overgewicht.
Ik vertelde dat ik vorig jaar ” project gezond ” had gedaan en 7 kilo was afgevallen. Ze vertelde dat zij zelf ook 3 boeken had en dat het een goede keuze was. Dus nu start ik weer met dit project, op advies van mijn diëtiste. Ga dadelijk het vegetarisch boek bestellen. Ik ben zeer tevreden over deze manier van afvallen.
De vispie inmiddels al 2 x gemaakt, wat is die heerlijk……top recept…..
ik heb de vispie gemaakt. geweldig recept, héérlijk
Ik ben er nog niet aan toe gekomen om de weekrecepten te maken, ben weer erg ziek geweest.
ik wil ze gauw gaan maken als het weer kan. maar het ziet er allemaal lekker uit.
Groetjes Betsy.