In onze enorme collectie soeprecepten ontbrak nog een lekkere vissoep. Niet zo gek, want dat maak ik zelf eigenlijk nooit 🙂 Hoog tijd dus om dat weleens te gaan doen.
Ik heb het overigens lekker basic gehouden. Dus zonder schaaldieren, inktvis en andere verrassingen uit één van de oceanen. We gebruiken gewoon lekker simpel kabeljauw voor deze soep.
Zelf ben ik erg enthousiast over het resultaat. Eerlijk gezegd had ik niet hele hoge verwachtingen maar het is echt een heerlijk pannetje soep! Zeker maken dus 🙂
Dit heb je nodig (1.500 ml )
- 150 gr winterpeen
- 125 gr aardappelen
- 150 gr prei
- 50 gr tomatenpuree
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 200 gr kabeljauw
- 2 visbouillonblokjes
- 5 gr platte peterselie (vers)
- klein scheutje vissaus
Zo maak je het
Bereidingstijd:Â 35 minuten
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snij de kabeljauw in stukken van ongeveer 1×1 cm.
- Maak de winterpeen schoon en snij in stukken. Was de prei en snij in ringen. Schil de aardappel en snij in stukken.
- Verhit een klein scheutje olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook kort aan. Voeg vervolgens de prei en winterpeen toe en laat dit een paar minuten meebakken. Roer tot slot ook de tomatenpuree erdoor.
- Voeg nu 1 liter visbouillon (gemaakt van de twee blokjes), driekwart van de kabeljauw, de aardappel en wat verse peterselie toe.
- Laat de soep ongeveer 15 minuten koken en pureer hem daarna met de staafmixer.
- Voeg de laatste stukken kabeljauw toe en laat de soep nog 10 minuten op laag vuur pruttelen. Maak de soep op smaak met peper, zout en eventueel een scheutje vissaus.
- Schep de soep op en garneer eventueel met nog wat fijngehakte peterselie.
Tips en tricks
- Gebruik gerust kabeljauw uit de vriezer voor dit recept.
Voedingswaarde (per 100 ml)
- Kcal:Â 33
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- Vet: 1 gram
- Vezels: 1 gram
Laat een reactie achter