Diner Lunch

Vissticks met ravigottesaus

Als je deze vissticks één keer gemaakt hebt, koop je ze nooit meer kant en klaar. Deze stevige vissticks kruid je geheel naar je eigen smaak en krijgen in de oven een goudbruin, knapperig korstje. Samen met de saus het perfecte recept voor een gezonde visdag. 

Dit heb je nodig (twaalf vissticks)

400 gr kabeljauw
1 ei
80 gr bloem
60 gr panko
1 tl viskruiden
30 gr fritessaus
30 gr Griekse yoghurt
5 gr bieslook
5 gr peterselie
1 augurk
10 gr kappertjes
citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de kabeljauw in 12 gelijke plakken. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Klop het ei los in een schaaltje.
  • Meng de bloem met de viskruiden. Verspreid de bloem en panko allebei apart op een bordje.
  • Haal de plakken vis om de beurt achtereenvolgens dun door de bloem, ruim door het ei en bedek als laatst de panko. Zorg dat de kabeljauw helemaal bedekt is met panko, maar zet het niet te dik op.
  • Leg de vissticks op de bakplaat.
  • Bak de vissticks in 15 à 20 minuten krokant en goudbruin.
  • Meng ondertussen de fritessaus met de Griekse yoghurt.
  • Hak de bieslook, peterselie en augurk fijn en meng samen met de kappertjes door het yoghurtmengsel. 
  • Maak de saus op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Serveer de vissticks met de ravigottesaus.

Tips en tricks

  • De viskruiden kun je weglaten of vervangen door extra peper en zout, Provençaalse kruiden of patatkruiden. Net wat je lekker vindt of in huis hebt.
  • De kappertjes voor in de saus kun je eventueel een keer doorsnijden voordat je ze door de saus mengt.
  • Als de vissticks na 10 minuten nog weinig kleur hebben kun je overwegen de oven even iets hoger te zetten. Doe dit wel met beleid. Je wilt geen uitgedroogde kabeljauw in je stick. De visstick hoeft niet enorm bruin te worden om toch krokant te zijn.
  • Je kunt de vissticks natuurlijk ook in de pan bakken. Je moet dan wel olie of boter gebruiken. Die calorieën zijn niet meegenomen in de voedingswaarden van dit recept.

Voedingswaarde (per stuk met 7 gram saus)

  • Kcal: 87
  • Eiwit: 7,8 gram
  • Koolhydraten: 9,4 gram
  • Vet: 1,8 gram
  • Vezels: 0,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

18 reacties

  • Goedeavond heb het boek lekker en gezond en heerlijk zomer het bevalt goed leuke recepten en erg lekker en gezond

  • Walter en Nathalie ik wil jullie even laten weten dat ik superblij ben met de project gezond boeken van jullie.Ik ben begonnen met boek 1 ook meteen boek 2 gekocht en daarna het winterboek met allemaal heerlijke gerechten ik ben echt geen kok maar vanuit dit boek te werken is eigenlijk simpel,alles staat er al per dag voor mij beschreven en het zijn toch eigenlijk makkelijk en hele gezonde en verse gerechten. nu ook het zomerboek gekocht ..Ik ben vanaf eind september bezig en al ruim 14 kilo kwijt waar ik heel blij mee ben.Het is absoluut geen straf om op deze manier te lijnen.

  • We zijn zeer blij met jullie recepten en zijn al wat kilo’s kwijt.
    Wel heb ik nog een vraag, jullie hebben bijna geen recepten met peulvruchten zoals bruine bonen capucijners of linzen. Past dat niet in gezonde voeding?

    • Peulvruchten zetten we elke week een keer op het menu, want peulvruchten passen zeker in een gezond eetpatroon.

  • Hoi!
    Mijn man en ik volgen jullie projectgezond-programma bijna 4 weken.
    Met daarbij ingecalculeerd ook iets af te vallen. Tot nu toe gaat het goed, ff wennen in begin aan alles af moeten meten, maar dat hoort er nu steeds meer bij. Bovendien op een gegeven moment weet je van bepaalde producten hoeveel het is en hoef je niet meer te wegen.
    Leuke recepten ook!
    Ga zo door,

    Groet Nynke

  • Geweldig boek ( ik heb er inmiddels 2) lekkere recepten en het werkt. Vind het alleen lastig dat je van sommige dingen maar zo weinig nodig hebt en de verpakkingen veel groter zijn. Houd veel over omdat ik maar kook voor 1 persoon. Om elke week de recepten twee of drie keer te maken om de ingredienten op te maken is ook niet zo leuk.

  • Hoi

    Ben heel tevreden met jullie boek. Heerlijke recepten en ook niet te moeilijk om te maken. Ben al enige kilo s kwijt. Heb het zomerboek inmiddels ook in mijn bezit. Het is prettig dat ik niet hoef te bedenken wat ik zal eten. 😃

  • Wij zijn ook blij met de boeken .
    Mijn man en ik zijn nu in week 6 en hij is al 6 kilo en ik 4,5 kilo kwijt.
    Het zijn lekkere recepten .

    Groetjes

Laat een reactie achter