Kerstrecepten Recepten

Visterrine van forel en wilde zalmeitjes

Visterrine van forel en wilde zalmeitjes

Eenvoudig afvallen? Probeer nu gratis!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


Dit is nou echt een recept voor als je een keer iets ander wilt! Want zeg nou zelf, dit maak je niet eventjes op een gemiddelde maandagavond.

Je moet er wel even wat tijd en moeite in steken maar dan heb je ook echt iets moois om te presenteren aan je gasten. Je kunt deze terrine serveren als voorgerecht of eventueel in een wat kleinere porties als tussengerecht of extra gang.

Wij hebben in dit recept gekozen voor gerookte forel maar ik zie dit ook prima voor mij met gerookte makreel. Gerookte zalm kan denk ik ook prima maar dat zou ik zelf niet pureren. Gewoon even grof snijden, of gebruik maken van zalmsnippers.

Dit heb je nodig (12 plakjes)

  • 2 komkommers (500 gram)
  • 125 gr gehakte spinazie (diepvries)
  • 300 gr gerookte forelfilet
  • 25 gr wilde zalmeitjes
  • 6 velletjes gelatine
  • 150 gr crème fraiche
  • 30 gr pittige kiemgroente
  • citroensap

Zo maak je het

  • Haal de spinazie uit de vriezer om te ontdooien.
  • Was de komkommers en snijd ze doormidden. Verwijder het vruchtvlees en bestrooi ze met wat zout zodat het vocht eruit komt.
  • Rasp de komkommer en vang het pulp op in een zeef. Druk het vocht er met de bolle kant van een lepel voorzichtig uit.
  • Verwarm de komkommerrasp in een steelpannetjes en smelt de blaadjes gelatine erdoor. Roer goed door en laat een beetje afkoelen.
  • Bekleed een cakeblik van 25cm met vershoudfolie. Zorg dat het folie aan beide lange kanten over de rand hangt.
  • Meng de spinazie, crème fraiche en de fijngehakte bieslook door de komkommer. Maak het op smaak met citroensap en peper en zout.
  • Stort de helft van het mengsel in het beklede bakblik en zet minstens 10 minuten in de koelkast.
  • Snijd ondertussen de forel in kleine stukjes. Pureer de helft van de forel kort met de staafmixer of gebruik een vork.
  • Leg de forel op de eerste steviger geworden groene laag.
  • Dek de vis af met de andere helft van het komkommermengsel en laat minstens 5 uur opstijven.
  • Garneer de visterrine met de zalmeitjes en pittige kiemgroenten.

Tips en tricks

  • Kies zelf de structuur van de forel. Je kan de forel helemaal pureren, de helft pureren en de helft in stukken gebruiken, of je gebruikt de forel in een in stukjes gesneden/geplukte structuur.
  • Het beste laat je de visterrine een nachtje in de koelkast staan.
  • De zalmeitjes zijn zout van smaak. Houd daar rekening mee bij het op smaak maken van het komkommermengsel en de forel.

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter