Diner Lunch

Vitello tonato

Vitello tonato

Vitello tonato hoor je te maken met kalfsfricandeau. Maar dat kon ik nergens vinden. Niet bij de supermarkt en zelfs de slager had het (op dat moment in ieder geval) niet. Er zat dus weinig anders op dan normale fricandeau te gebruiken. Gelukkig is dat ook prima uitgepakt. Mocht je dus geen kalfsfricandeau kunnen vinden dan is dat een prima oplossing.

Maar één ding weet ik zeker: zodra ik ergens kalfsfricandeau kan kopen maak ik dit gerecht nog een keer. Ik heb namelijk zo’n vermoeden dat het dan nog beter smaakt 🙂

Tot slot nog even een bedankje voor Marion! Zij was degene die dit recept voorstelde en instuurde.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr kalfsfricandeau
  • 1 blikje tonijn op water
  • 20 ml fritessaus
  • 2 augurken
  • 15 gr kappertjes
  • 100 gr sla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Verdeel de sla over twee borden en garneer de kalfsfricandeau erover.
  • Laat de tonijn uitlekken en meng vervolgens de fritessaus erdoor. Maak dit mengsel op smaak met peper en zout en verdeel het over de fricandeau.
  • Snij de augurk in plakjes of stukjes en verdeel deze samen met de kappertjes over de borden.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 191
  • Eiwit: 30,0 gram
  • Koolhydraten: 4,9 gram
  • Vet: 25,2 gram
  • Vezels: 4,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Nog lekkerder als je het tonijnmengsel aanvuld met 3 anjovisjes.
    Verder als ik echt snel een vitello in elkaar wil draaien gebruik ik dikke kalfssnitsels, kruiden met peper en zout en licht rose bakken en dan in grove repen(liefst lauwwarm serveren)

Laat een reactie achter