Blog

Waarom en hoe we vegetarisch eten

Steeds meer mensen eten minder of geen vlees. Hou jij wel van een stukje vlees en vraag je je nu af waarom iemand überhaupt vegetarisch zou willen eten? Lees dan even verder! Je hoeft namelijk niet direct vegetariër te worden 😉

De meest genoemde redenen om vegetarisch te eten zijn gezondheidsvoordelen, of het willen leveren van een bijdrage aan een beter milieu of dierenwelzijn. Over deze onderwerpen wordt veel gesproken. Maar er is nog een belangrijke reden die we vooral niet moeten vergeten:

Vegetarisch eten is ook gewoon lekker!

Aardappels – groente – vleesvervanger

Wil jij als liefhebber van aardappels – groente – vlees je maaltijd vegetarisch maken? De gemakkelijkste manier is door het stukje vlees (of vis) te vervangen voor een vleesvervanger. 

Groenteburger, kaasschnitzel, vegetarische balletjes, hamburger, rookworst, schnitzel en biefstuk. Genoeg voorbeelden van lekkere vleesvervangers die kant-en-klaar te koop zijn in de winkel. De keuze is tegenwoordig erg ruim in soort en ze zijn ook nog eens verkrijgbaar van de verschillende (huis)merken.

Zelf vleesvervangers maken

Vind je het leuk om aan de slag te gaan in de keuken en zelf een vleesvervanger te maken, dat kan natuurlijk ook. Probeer eens om een vegetarische burger te maken. Die kun je lekker opeten met aardappels of op een broodje. 

Ook falafel is een leuke vleesvervanger om zelf te maken. Heerlijk in combinatie met een wrap en tzatziki of een couscoussalade. 

Ga jij onze recepten voor vleesvervangers maken?

Recepten met vleesvervangers

Naast de vervangers van het stukje vlees, is er ook een ruim assortiment vleesvervangers te koop dat goed gebruikt kan worden om ingrediënten te vervangen in recepten. Hiermee bedoelen we bijvoorbeeld: 

  • vegetarische kipstukjes
  • vegetarische spekjes
  • vegetarisch gehakt
  • vegetarische shoarmareepjes

Heb je dus een lekker recept met vlees dat je graag vegetarisch wilt eten, vervang dan simpelweg het vlees met de vleesvervanger. We hebben onze favoriete diners met vleesvervangers vast voor je in een lijstje gezet 🙂

Klik hier voor lekkere recepten met vleesvervangers.

Vegetarische recepten

En dan zijn er nog de vegetarische diners zonder vleesvervangers. In vegetarische recepten worden vaak ingrediënten gebruikt zoals bonen en peulvruchten, noten, ei en champignons. Deze producten bevatten namelijk net als vlees: eiwitten en vetten. 

Tempeh en tofu zijn ook geliefde vegetarische ingrediënten. Ze hebben wat extra aandacht nodig tijdens het bereiden, maar kunnen dan verrassend smakelijke toevoegingen zijn.

Inspiratie nodig voor vegetarische diners? Bekijk hier een selectie van onze vegetarische recepten. Of klik hier voor al onze vegetarische recepten.

Je kunt natuurlijk ook aan de slag met ons boek Vegetarisch. In dit boek staan acht weekmenu’s en ruim 70 recepten.

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter