Lunch Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Walnotenpaté

Walnotenpaté

De naam van dit recept is een beetje misleidend. Want bij paté denk je als eerst aan vlees. Ik wel tenminste.

Maar Anke (die het recept instuurde) noemde het een paté, dus dan doe ik dat ook netjes. Zij kreeg het recept weer van haar broertje. Grappig om te zien hoe we uit allerlei verschillende hoeken weer nieuwe recepten binnenkrijgen.

Dan over de paté zelf: wij vonden het erg lekker! Door de zongedroogde tomaten doet het mij meer denken aan een tapenade maar dat maakt uiteraard niks uit 🙂

Dit heb je nodig (100 gr)

  • 50 gr walnoten
  • 50 gr zongedroogde tomaten (uitgelekt en drooggedept)
  • 5 salieblaadjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 12 uur weltijd

  • Wel de walnoten een nacht in koud water.
  • Doe de walnoten samen met de zongedroogde tomaten en salieblaadjes in een kom of in de hakmolen.
  • Voeg één eetlepel van het water waarin de walnoten hebben gelegen toe.
  • Mix alles door elkaar met een hakmolen of staafmixer. Voeg eventueel nog wat extra water toe als de paté te droog blijft of niet goed wil mengen.
  • Maak de paté op smaak met wat peper. Zout vond ik persoonlijk niet nodig.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 481
  • Eiwit: 11,6 gram
  • Koolhydraten: 11,9 gram
  • Vet: 41,1 gram
  • Vezels: 7,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter