Afvallen zonder dieet Veelgestelde vragen

Wat te doen tegen snaaibuien

Je kent het ongetwijfeld. Je zit lekker op de bank in de chillmodus en eigenlijk heb je wel zin om wat te snaaien. En niet zo’n beetje ook. Vervolgens bekruipt je het schuldgevoel na het snacken, je baalt en geeft naast jezelf ook nog eens die zak chips de schuld. Wat kun je het beste doen om die verdraaide snaaibuien tegen te gaan?

Vraag jezelf af of je echt trek hebt

Soms zit het tussen je oren. Je denkt alleen dat je trek hebt, maar het kan ook zijn dat je dorst hebt. Begin daarom altijd eerst met een glas water. Liever water met een smaakje? Maak dan bijvoorbeeld fruitwater.

Kies het juiste om te snaaien

Merk je dat je echt trek hebt? Lees: je maag draait rondjes en maakt geluidjes waar je u tegen zegt? Kies dan voor iets gezonds. Denk daarbij eerst aan groente en fruit. Daarin zitten weinig calorieën, maar wel veel vezels. Juist die vezels geven je een verzadigd gevoel.

Een eiwitrijk tussendoortje is ook een goed idee. Eiwit zorgt namelijk ook voor een verzadigd gevoel. Kies bijvoorbeeld voor een portie gerookte kip of een bakje kwark. Aan die kwark zou je dan weer wat granola kunnen toevoegen om vezels uit de havermout en vetten uit de noten binnen te krijgen.

Slaap voldoende

Wanneer je moe bent wil je lichaam energie. De snelste manier om dit te krijgen is door te eten en drinken. De kans dat je gaat snoepen is dus veel groter als je moe bent. Zorg daarom dat je voldoende slaapt.

Zoek afleiding

Wist je dat je prima 30 andere dingen kunt bedenken dan snaaien? Die was die eigenlijk een uur geleden al klaar was eens ophangen, de hond uitlaten, het konijnenhok verschonen, een instrument bespelen, de keuken poetsen, kastjes uitzoeken, en zo kunnen we nog wel even doorgaan :).

Niet te streng

Wees niet te streng voor jezelf. Komt ‘ie weer: de 80/20 regel. Als je deze hanteert kun je heus weleens snoepen of die lekkere cake bakken. Elke dag een ‘beetje’ snoepen werkt niet. Als je dan snoept, doe het dan goed. Kies één keer wat je echt fantastisch vindt en eet dit lekker op. Vervolgens pak je het afvallen de volgende dag weer strikt op. Zo lang je het maar goed in je eetpatroon verwerkt en niet overdrijft.

4 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X