Diner Tussendoortjes & snacks

Whiskey-cocktailsaus

Deze whiskey-cocktailsaus komt van ons recept voor een viscocktail met gerookte zalm, garnalen en rivierkreeft. En dat is niet voor niets! Bij gerookte zalm kun je gerust andere sausjes eten maar voor garnalen, gamba’s en rivierkreeftjes is er wat ons betreft maar één saus echt geschikt. En dat is whiskey-cocktailsaus. Het liefst zelf gemaakt!

De whiskey kun je overigens ook gerust weglaten. Dan heb je ‘gewone’ cocktailsaus en dat smaakt ook heerlijk. Net wat je lekker vindt dus. Heb je geen whiskey in huis maar nog wel een scheutje cognac over? Ook dat gaat prima weten we uit ervaring 🙂

Dit heb je nodig (150 gram)

  • 100 gr fritessaus
  • 40 gr ketchup
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 5 gr whiskey
  • 4 gr citroensap

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten

  • Weeg alle ingrediënten af en meng het door elkaar 🙂

Tips en tricks

  • De whiskey is optioneel. Zonder whiskey smaakt de saus ook heerlijk maar het geeft wel iets extra’s.
  • De hoeveelheden whiskey en citroensap hebben we ook in grammen gezet (in plaats van milliliters) zodat je het gemakkelijk kunt afwegen op de keukenweegschaal 🙂

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 227
  • Eiwit: 0,9 gram
  • Koolhydraten: 14,0 gram
  • Vet: 17,5 gram
  • Vezels: 0,4 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter