Nog meer lekkere recepten Ontbijt Tussendoortjes & snacks

Winterse granola

Winterse granola

Een nieuwe variant op onze ‘basis granola’. Dit keer met walnoten, kaneel en gedroogde appel om er een winters tintje aan te geven.

Het is elke keer weer leuk om een portie granola te maken. Het is heel makkelijk, het ruikt de hele dag lekker in huis en die eerste hap verse granola (die we het liefst direct na het afkoelen nemen) is altijd weer een feest 🙂

Dit heb je nodig (voor 500 gram granola)

  • 50 gr amandelen
  • 50 gr walnoten
  • 40 gr hazelnoten
  • 200 gr havervlokken
  • 40 gr honing
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 20 gr sesamzaad
  • 50 gr cranberries
  • 50 gr gedroogde appel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Hak de amandelen, walnoten en hazelnoten in grove stukken.
  • Neem een grote kom en meng daarin alle ingrediënten behalve de gedroogde appel en de cranberries (die gaan er na het bakken bij).
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover.
  • Bak de granola in ongeveer 30 minuten goudbruin en krokant. Schep het elke 10 minuten om.
  • Snijd de gedroogde appel in stukjes.
  • Laat de granola afkoelen en meng de gedroogde appel en cranberries erdoor.

Tips & tricks

  • Houd de oven goed in de gaten tijdens het bakken. Bij de een gaat het wat harder dan bij de ander. Het is zonde als de granola verbrandt.
  • In een goed afgesloten (weck)pot is de granola zeker twee weken houdbaar.

Voedingswaarde (per 35 gr)

  • Kcal: 159
  • Eiwit: 4,0 gram
  • Koolhydraten: 17,4 gram
  • Vet: 7,5 gram
  • Vezels: 3,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter