Een nieuwe variant op onze ‘basis granola’. Dit keer met walnoten, kaneel en gedroogde appel om er een winters tintje aan te geven.
Het is elke keer weer leuk om een portie granola te maken. Het is heel makkelijk, het ruikt de hele dag lekker in huis en die eerste hap verse granola (die we het liefst direct na het afkoelen nemen) is altijd weer een feest 🙂
Dit heb je nodig (voor 500 gram granola)
- 50 gr amandelen
- 50 gr walnoten
- 40 gr hazelnoten
- 200 gr havervlokken
- 40 gr honing
- 1 flinke theelepel kaneel
- 20 gr sesamzaad
- 50 gr cranberries
- 50 gr gedroogde appel
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Hak de amandelen, walnoten en hazelnoten in grove stukken.
- Neem een grote kom en meng daarin alle ingrediënten behalve de gedroogde appel en de cranberries (die gaan er na het bakken bij).
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola erover.
- Bak de granola in ongeveer 30 minuten goudbruin en krokant. Schep het elke 10 minuten om.
- Snijd de gedroogde appel in stukjes.
- Laat de granola afkoelen en meng de gedroogde appel en cranberries erdoor.
Tips & tricks
- Houd de oven goed in de gaten tijdens het bakken. Bij de een gaat het wat harder dan bij de ander. Het is zonde als de granola verbrandt.
- In een goed afgesloten (weck)pot is de granola zeker twee weken houdbaar.
Voedingswaarde (per 35 gr)
- Kcal: 159
- Eiwit: 4 gram
- Koolhydraten: 17 gram
- Vet: 8 gram
- Vezels: 3 gram
Laat een reactie achter