Lunch Ontbijt

Winterse omelet met champignons en ontbijtspek

Een klassieke omelet met ham en tomaat zouden we bij wijze van spreken elke dag wel lusten. Maar deze meer winterse variant met champignons, ontbijtspek en tijm mag er ook zijn! Met name als het buiten wat kouder is, is dit een heerlijke omelet om te eten.

De smaak is wel wat meer uitgesproken en daarom is dit wat ons betreft geen recept om wekelijks te eten. Maar zo nu en dan worden we er toch wel heel blij van 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 0,5 ui
  • 30 gr ontbijtspek
  • 75 gr champignons
  • 1 theelepel tijm (0,5 gr)
  • 2 eieren
  • 15 gr geraspte kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Snipper het uitje, snijd de ontbijtspek in stukjes en de champignon in plakjes.
  • Bak de ui en champignon met een klein beetje van de tijm aan in een scheutje olie en voeg daarna ook de stukjes ontbijtspek toe.
  • Klop de eieren los met wat peper en de rest van de tijm.
  • Verspreid de groenten en spek in de pan en zet het vuur laag.
  • Giet het losgeklopte ei erover en strooi de geraspte kaas er beetje bij beetje overheen.
  • Laat de omelet op laag tot middelmatig vuur gaar worden.
  • Doe eventueel een deksel op de pan richting het einde van de baktijd zodat de bovenkant ook goed gaart.
  • Maak op smaak met peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Je kunt ook verse tijm gebruiken voor dit recept. Dit dan wel even fijnhakken voordat je het toevoegt.
  • In plaats van ontbijtspek kun je ook heel goed rauwe of gekookte ham gebruiken voor deze omelet.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 370
  • Eiwit: 21,6 gram
  • Koolhydraten: 6,8 gram
  • Vet: 27,5 gram
  • Vezels: 1,9 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter