Wil jij ook altijd zo lang mogelijk in je warme bed blijven liggen? Dat is niets om je voor te schamen hoor! In de winter is het ’s ochtends nog zo donker en vaak ook koud. Er is dan niets lekkerder dan nog heel even weg te kruipen onder je warme dekbed.
Door dit havermoutontbijtje de avond van tevoren vast voor te bereiden win je zeker een paar minuten. En dat zijn nu net die paar minuten die je extra in bed kunt doorbrengen. En dan staat er ook nog een lekker ontbijtje voor je klaar. Ideaal begin van de dag toch?
Dit heb je nodig (één persoon)
- 1 appel
- 150 ml melk
- 30 gr havermout
- 20 gr dadels
- 0,5 tl kaneel
Zo maak je het
Bereidingstijd: 5 minuten voorbereiden + 1 nacht wachttijd + 5 minuten bereiden
- Halveer de appel en pak één helft in in aluminiumfolie of vershoudfolie. Leg die helft terug in de koelkast.
- Rasp de andere helft van de appel.
- Meng de geraspte appel met de melk en de havermout in een afsluitbare beker of weckpot.
- Zorg dat de havermout goed gemengd is met de melk. Zet de beker of de weckpot in de koelkast en laat de hele nacht staan.
- Snijd de volgende ochtend de dadels en de andere helft van de appel in stukjes.
- Haal de overnight oats uit de koelkast en schenk indien gewenst in een schaaltje. Bestrooi de overnight oats met kaneel en de stukjes dadel en appel.
Tips en tricks
- Havermout is te koop in verschillende soorten en maten. Je hebt fijne en grove havermout. De fijne havermout geeft een smeuïger of sompiger resultaat. De grove havermout houdt net iets meer bite. Ook per merk kan het verschillen hoeveel melk de havermout opneemt tijdens het nachtje in de koelkast.
- Je kunt desgewenst iets meer kaneel toevoegen.
- Dit ontbijtje kun je ook maken met plantaardige melk.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 315
- Eiwit: 10 gram
- Koolhydraten: 57 gram
- Vet: 5 gram
- Vezels: 8 gram
Vraag me af kan het ook warm ?
Je kan met de ingrediënten ook een warme havermout bereiden, alleen dan zet je het niet een nacht in de koelkast.
Lijkt me heerlijk, alleen vreemd dat jullie er dan een foto bij plaatsen waar geen dadel te zien is, maar wel veel rozijnen. Vraag is dus wat jullie in dit gerecht hebben toegevoegd, dadels of rozijnen.
Het lijken inderdaad rozijnen, toch hebben we het recept met dadels gemaakt. Maar rozijnen smaken ook erg lekker in combinatie met appel en kaneel.
ILeuk die recepten maar ik volg fe week uit jullie boek 1.
Waarvoor in deplaats kan je die dan gebruiken
Je kunt dit ontbijt ook heel goed nemen in plaats van een ander havermoutontbijt uit het boek.
Zou dit ook met banaan kunnen
Mag je de melk ook vervangen door (soja) yoghurt ?
Als hoofdregel kan je aanhouden dat je producten altijd kan variëren met een product uit dezelfde productgroep. Je kunt hiervoor gemakkelijk de variatielijst raadplegen: https://www.projectgezond.nl/variatielijst/