Diner Lunch

Winterse salade met champignons, geitenkaas en spekjes

Winterse salade met champignons, geitenkaas en spekjes

Je geniet met deze winterproof salade van een sensationele smaak. En ook al is het een redelijk winterse samenstelling van ingrediënten, stiekem ga je ‘m vast ook in de zomer maken. En dat mag natuurlijk best.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 125 gr champignons
  • 80 gr magere spekreepjes
  • 1 paprika
  • 1 rode ui
  • 150 gr komkommer
  • 100 gr eikenbladsla
  • 80 gr zachte geitenkaas
  • honing (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd grote champignons in zessen.
  • Laat een koekenpan goed heet worden en bak daarin de spekjes goudbruin. Voeg na ongeveer twee minuten de champignons toe. Zodra alles mooi gebakken is laat je het even uitlekken op een keukenpapiertje.
  • Snijd de paprika, ui en komkommer in blokjes of reepjes.
  • Verdeel de eikenbladsla over twee borden en hussel de groente erdoor.
  • Bestrooi de salade vervolgens met de spekjes en champignons en verkruimel de geitenkaas erover.
  • Maak de salade op smaak met een beetje peper en gebruik eventueel wat honing als dressing

Tips en tricks

  • Je kunt deze salade prima eten zonder dressing. Maar als je het lekker vindt kun je er een beetje honing overheen druppelen. Je zou zelf een dressing kunnen maken van een flinke eetlepel yoghurt waar je een theelepel honing doorheen roert. Een beetje kant-en-klare honing-mosterd dressing kan er ook prima bij.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 297
  • Eiwit: 16,1 gram
  • Koolhydraten: 9,9 gram
  • Vet: 21,1 gram
  • Vezels: 2,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter