Kerstrecepten Recepten

Witlof met ham en kaas uit de oven

Witlof ham kaas uit de oven

We kunnen ons vergissen, maar we denken dat iedereen dit lust 🙂 Zelfs de mensen die normaal niet zo gek zijn op witlof! Dit gerecht is absoluut niet moeilijk om te maken, maar heeft wel een wat langere bereidingstijd. Zo’n 30 tot 40 minuten in totaal.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 400 gr witlof
  • 80 gr achterham
  • 120 gr kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 10 minuten oventijd

  • Haal (indien nodig) de buitenste bladeren van de witlofstronken af. Spoel de witlof daarna af onder de kraan.
  • Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronk.
  • Kook de witlof ongeveer 15 minuten in water met een klein beetje zout. Als je gemakkelijk met een vork in de witlof kunt prikken dan is deze gaar.
  • Giet de witlof af en laat hem even uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en haal eventueel de (witte) kern eruit. Deze kan wat bitter zijn.
  • Leg de stronken met de platte kant naar beneden in een ovenschaal en verdeel eerst de ham en dan de kaas erover.
  • Zet de witlof ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden. Op het laatst kun je eventueel de grillstand even aanzetten zodat de kaas krokant wordt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 236
  • Eiwit: 26,8 gram
  • Koolhydraten: 5,2 gram
  • Vet: 11,8 gram
  • Vezels: 2,2 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter