We kunnen ons vergissen, maar we denken dat iedereen dit lust 🙂 Zelfs de mensen die normaal niet zo gek zijn op witlof! Dat komt omdat je in dit recept de witlof combineert met ham en kaas. Dat gaat er wel in toch?
Dit heb je nodig (twee personen)
- 400 gr witlof
- 80 gr achterham
- 120 gr kaas
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten + 10 minuten oventijd
- Haal (indien nodig) de buitenste bladeren van de witlofstronken af. Spoel de witlof daarna af onder de kraan.
- Snijd een klein stukje van de onderkant van de stronk.
- Kook de witlof ongeveer 15 minuten in water met een klein beetje zout. Als je gemakkelijk met een vork in de witlof kunt prikken dan is de witlof gaar.
- Giet de witlof af en laat hem even uitlekken in een vergiet.
- Snijd de witlofstronken in de lengte doormidden en haal eventueel de (witte) kern eruit. Deze kan wat bitter zijn.
- Leg de stronken met de platte kant naar beneden in een ovenschaal en verdeel eerst de ham en dan de kaas erover.
- Zet de witlof ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden. Op het laatst kun je eventueel de grillstand even aanzetten zodat de kaas krokant wordt.
Tips en tricks
- Loop niet weg als je de grillstand aanzet, voor je het weet is het korstje iets te krokant 😉
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 289
- Eiwit: 24 gram
- Koolhydraten: 6 gram
- Vet: 19 gram
- Vezels: 2 gram
Zijn deze boeken ook op e reader te kopen
Nee de boeken zijn niet verkrijgbaar als e-book. Wil je digitaal de menu’s volgen dan kun je lid worden van de app. Meer daarover lees je hier: https://www.projectgezond.nl/proberen.
Witlof kan je nog beter stoven. Dan blijft de smaak beter behouden. Gewoon een klein beetje boter in een lage pan en dan de stronkjes er in leggen. Heb je geen lage pan, leg er dan een rond velletje bakpapier op, zodat het wel goed gaart.