Recepten

Witlofsalade met tonijn

Witlofsalade met tonijn

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Een leuk idee van Ingrid: witlofsalade op een broodje! Een prima manier om een gezonde en voedzame lunch te eten. Vooral als je naar de rest van de ingrediënten kijkt. Een gekookt eitje, een beetje tonijn, rozijnen en kappertjes en je hebt een hele complete lunch. Top!

Neem je de lunch mee naar je werk en ben je niet in de gelegenheid een broodje te roosteren? Dan kun je ook prima crackers nemen. Voor elke boterham kun je twee crackers nemen om op (nagenoeg) dezelfde voedingswaarden uit te komen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr witlof
  • 160 gr tonijn
  • 2 eieren
  • 30 gr rozijnen
  • 30 gr kappertjes
  • 30 ml yoghurt
  • 5 ml citroensap
  • 5 ml honing
  • 4 geroosterde boterhammen

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard. Pel ze en snijd in stukken.
  • Verwijder de uiteinden en de buitenste bladeren van de witlof. Halveer de stronkjes en snijd de harde kernen eruit. Snijd de witlof vervolgens in halve ringen.
  • Maak een dressing van de yoghurt, citroensap, honing en wat peper en zout en meng het door de witlof.
  • Voeg de uitgelekte tonijn, de kappertjes en de rozijnen toe.
  • Serveer de witlofsalade op een geroosterde boterham en top af met stukjes gekookt ei.

Tips en tricks

  • Witlof heeft van zichzelf een licht bittere smaak. De honing heft dit mooi op. Zorg er wel voor dat je de kern goed uit de witlof haalt, want die is het meest bitter.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter