Kerstrecepten Recepten

Witte chocoladesoep met mango

Witte chocoladesoep met mango

Dit gerecht hebben we een beetje een restaurant in Hoevelaken. Eentje waar je echt wel goed kunt eten! En elk seizoen hebben ze een nieuwe kaart, dus hebben wij elke drie maanden een goede reden om er weer naartoe te gaan 🙂

Wij hadden er een keer witte chocoladesoep en vonden die bijzonder lekker. Dit was dus ook het eerste gerecht dat ons te binnenschoot toen we aan het brainstormen waren voor het kerstmenu.

We denken overigens dat het restaurant geen melk maar (slag)room gebruikte. Of in ieder geval deels. Om het nog enigszins gezond te houden hebben wij melk gebruikt en dat ging gelukkig ook prima.

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 160 gr mango (diepvries)
  • 240 ml melk
  • 100 gr witte chocolade
  • munt (optioneel)
  • een reep chocolade (optioneel)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Gebruik je mangostukjes uit de vriezer, haal deze dan op tijd uit zodat ze kunnen ontdooien.
  • Breng in een steelpan de melk aan de kook. Voeg vervolgens de witte chocolade toe en laat dit al roerend oplossen in de melk.
  • Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur. Roer het af en toe even door.
  • Leg in het midden van een diep bord een bergje mango en schenk de soep voorzichtig in aan de zijkant van het bord (dus niet over je mango toren).
  • Pluk het mooiste blaadje munt uit je muntplant en leg deze op de mango.
  • Gebruik een mes, rasp, of dunschiller om een klein beetje chocoladeschaafsel te maken. Strooi het schaafsel op de soep. Probeer het niet met je handen aan te raken want het smelt in ongeveer 3 milliseconden 😉

Tips en tricks

  • Het is ook mogelijk om de soep warm te serveren. Wij vonden dat zelf minder lekker omdat hij dan erg zoet en machtig smaakt. Maar misschien vind jij het wel lekker. Als je de soep warm serveert is het garneren met chocoladeschaafsel geen goed plan.
  • Je kunt de soep ook gerust een dag van tevoren maken. Roer het voor gebruik wel weer even goed door. Mengt het niet helemaal lekker dan kun je het heel even op het vuur zetten.
  • Om de soep nog iets spannender maken kun je de mangoblokjes voor je ze toevoegt even ‘marineren’ in het vruchtvlees van een passievrucht.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 191
  • Eiwit: 4,2 gram
  • Koolhydraten: 22,7 gram
  • Vet: 9,0 gram
  • Vezels: 0,6 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter