Kerstrecepten Recepten

Witte wijnsaus

Witte wijnsaus

Deze witte wijnsaus is gemakkelijk te maken en staat in een handomdraai op tafel. Bovendien is hij erg smakelijk bij de parelhoen maar ook bij de romanesco. Verder is witte wijnsaus heel lekker bij een stukje (wit)vis. Wat jouw plannen deze kerst ook zijn, de kans dat deze saus goed van pas komt is heel groot 🙂

Dit heb je nodig (300 ml)

  • 250 ml groentebouillon
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 50 ml witte wijn
  • 1 sjalotje
  • 5 gr peterselie

Zo maak je het

  • Snipper het sjalotje en laat de boter smelten in een steelpan.
  • Fruit het sjalotje aan en zet het vuur laag.
  • Voeg de bloem toe en meng met de boter.
  • Blus af met de witte wijn en meng tot een egale massa.
  • Voeg nu een scheut bouillon toe. Roer goed door en breng tegen de kook aan. Wanneer de saus dik wordt, voeg je weer een scheutje bouillon toe.
  • Ga zo door tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Hak de peterselie fijn en roer dit door de saus.

Tips en tricks

  • Voeg eventueel wat citroensap en peper toe om de saus verder op smaak te maken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter