Diner

Woknoedels met garnalen

Woknoedels met garnalen

Er zijn twee dingen die wij bijna nooit eten als diner. Namelijk gerechten met garnalen of geitenkaas. Hoe dat komt? Ik lust geen geitenkaas en Natalia lust geen garnalen. Maar wat het nog vervelender maakt is dat ik echt gek ben op garnalen en Natalia op geitenkaas.

Dilemma…

Gelukkig zijn er van die heerlijke tapas-bakjes met bijvoorbeeld knoflookgarnalen of dadels met geitenkaas. Zie je het al voor je? Allebei zo blij als een kind, met een eigen bakje vol lekkers op de bank 🙂 Eind goed al goed.

Omdat we jullie dit lekkere recept niet wilden onthouden heb ik van de week toch maar weer eens woknoedels met garnalen gemaakt. En Natalia? Die kreeg er een kipfiletje bij.

Wat ook leuk is: Bo lust wel garnalen!! Hoppa, het staat 2-1 voor de garnalen in huize Rakhorst 🙂

Dit heb je nodig (2 personen)

Voor de woksaus

  • 2 el water
  • 2 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis
  • 2 el azijn
  • 1 el honing
  • 1 el chilisaus
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl maïzena of aardappelzetmeel

Voor de noedels met garnalen

  • 2 blokken woknoedels (120 gr)
  • 400 gr wokgroente naar keuze (bv. Japanse of Thaise)
  • 200 gr gepelde rauwe garnalen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel ze daarna even koud.
  • Doe de garnalen in een kom en meng er een eetlepel olijfolie en peper naar smaak door.
  • Voor de woksaus doe je alle ingrediënten – behalve de maïzena – in een klein pannetje. De knoflookteentjes hoef je alleen maar even te pellen en in een paar stukken te snijden. Laat de saus een paar minuten koken.
  • Doe de maïzena in een kommetje, voeg een kleine eetlepel water toe en roer het glad. Haal de knoflooktenen uit de woksaus en gebruik de maïzena om de saus te binden. Voeg niet direct alle maïzena toe, om te voorkomen dat je de saus te dik maakt. De maïzena bindt pas als de saus weer aan de kook is, dus wacht steeds even op het resultaat voordat je meer van de maïzena toevoegt.
  • Neem een wokpan en roerbak de wokgroente beetgaar in een scheutje olijfolie.
  • Voeg de laatste vier minuten ook de garnalen toe zodat deze mee kunnen bakken.
  • Voeg nu de woksaus en de noedels toe, roer alles door en laat het weer goed warm worden.
  • Maak het gerecht op smaak met een beetje peper.

Tips & tricks

  • Eventueel kun je de garnalen ook apart bakken in een koekenpan. Je kunt ze dan (mooi) bovenop de noedels en groente serveren.
  • Lust je (net als Natalia) geen garnalen, dan is zalm, kabeljauw of kipfilet een prima alternatief.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 529
  • Eiwit: 27 gram
  • Koolhydraten: 6, gram
  • Vet: 13 gram
  • Vezels: 5 gram

Eet smakelijk!

3 reacties

  • Mijn complimenten voor dit lekkere en snel klaar te maken recept. Misschien nog een hint als bijlage atjar tjampoer of Amsterdam uien.

  • Ik houd niet van die zakken met wokgroenten. Ik vind het veel lekkerder als je de groenten zelf even snijd. Welke groenten kan ik dan gebruiken voor dit recept.

    • Je kunt zeker ook zelf je groente snijden. Paksoi, Chinese kool, paprika, taugé, peultjes, prei, ui of sugar snaps kunnen allemaal heel goed in de wok.

Laat een reactie achter